• Haberler
  • Keşfet
  • 2024 Anneler günü ne zaman? Anneler günü ayın kaçında? Anneler gününün tarihçesi!

2024 Anneler günü ne zaman? Anneler günü ayın kaçında? Anneler gününün tarihçesi!

2024 Anneler günü ne zaman sorusu sosyal mecralarda araştırılmaya başlandı. 2024 Anneler günü 12 Mayıs tarihine denk geliyor. Anneler gününün tarihçesi nedir? Anneler günü kutlamaları nasıl ortaya çıktı? İşte detaylar...

2024 Anneler günü ne zaman? Anneler günü ayın kaçında? Anneler gününün tarihçesi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anneler gününe sayılı günler kala hediye telaşı da başladı. Anneler Günü için hediye almak isteyen onlarca kişi hazırlıklara başladı. Anneler gününde en çok merak edilen konu ise ‘Anneler günü ne zaman ve nasıl ortaya çıktı?’ sorusu oldu. 

 ANNELER GÜNÜ HANGİ GÜN? 

Anneler Günü dünyada farklı günlerde kutlanmaktadır. Ancak en yaygın olanı Mayıs ayının ikinci pazar günüdür. Türkiye’de anneler günü 2024 yılında Mayıs ayının ikinci pazar haftasına denk geliyor. Bu nedenle 2024 Anneler günü 12 Mayıs 2024 tarihinde kutlanacak.  

ANNELER GÜNÜ NASIL VE NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?  

Anneler günü kutlama geleneği Antik Yunan’a dayanmaktadır. Antik Yunan’da, Yunan mitolojisinde bulunan birçok tanrının annesi kabul edilen Rhea onuruna bahar festivalleri düzenlenmiştir. Anneler günü geleneğinin buradan geldiği düşünülmektedir. 

Diğer yandan Antik Romalılar ise milattan önce 250 yılından itibaren ilkbahar festivallerini ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.  

Ve son olarak Amerika’da Anna Jarvis, kaybettiği annesi için 1908 yılında anma günü düzenledi. Bu anma günü 1914 yılında Kongre onayı ile Amerika’da yayıldı. 

Bakmadan Geçme