Yüksek memur maaşı artışıyla yüzler güldü!

Memur maaşlarına yönelik yapılan büyük zam haberleri memurlar arasında sevinç yarattı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, memur maaşlarına yüzde 19,31 oranında zam yapıldı. Bu zamla birlikte farklı meslek gruplarındaki memurların maaşlarında belirgin artışlar yaşandı.

Yüksek memur maaşı artışıyla yüzler güldü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haziran ayı enflasyon verileri baz alınarak yapılan hesaplamalar sonucunda, uzman doktorların maaşlarına 15.000 TL'nin üzerinde zam yapıldı. Örneğin, 1/4 derecedeki uzman doktorun maaşı 97.836 TL seviyesine yükseldi. Benzer şekilde, farklı derecedeki memur ve uzman öğretmenlerin, hemşirelerin ve mühendislerin maaşları da belirli oranlarda artış gösterdi.


Uzman Doktorlar: 97.836 TL
Uzman  Öğretmenler: 52.568 TL
Hemşireler: 47.909 TL
Mühendisler: 60.663 TL


Önümüzdeki Dönemde Beklentiler


SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 24,73 oranında zamlandığı bilgisi de paylaşıldı. Temmuz ayı içinde bu zamlı maaşların emeklilerin hesaplarına aktarılması bekleniyor. Ocak ayına kadar ise yılın ikinci yarısındaki enflasyon verileri doğrultusunda memur ve emekli maaşlarındaki artışlar belirlenecek.


Bu gelişmeler, memurlar ve emekliler arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı. Önümüzdeki aylarda maaşlara ilişkin yapılacak yeni düzenlemeler ve artışlar kamuoyu tarafından yakından takip edilecek.

Bakmadan Geçme