• Haberler
  • Siyaset
  • YRP'li Ali Öztoklu, siyasi yolculuğuna AK Parti'den devam edecek!

YRP'li Ali Öztoklu, siyasi yolculuğuna AK Parti'den devam edecek!

31 Mart yerel seçimlerinde Konya'nın Doğanhisar ilçesinde Yeniden Refah Partisi (YRP) adına belediye başkanlığına seçilen Ali Öztoklu, AK Parti'ye katılma kararı aldı.

YRP'li Ali Öztoklu, siyasi yolculuğuna AK Parti'den devam edecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğanhisar'da gerçekleşen seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı MHP'li Savaş Özdemir'e karşı zafer kazanan Öztoklu, şimdi AK Parti saflarına katılıyor. Öztoklu, AK Parti'nin 23'üncü kuruluş yıl dönümü kutlamaları için Ankara'ya gitti. 

Seçimlerden 25 gün sonra YRP'den istifa eden Öztoklu, o dönemde yaptığı açıklamada bağımsız olarak yoluna devam edeceğini belirtmişti. Ancak, bugün gelinen noktada, siyasi kariyerine AK Parti bünyesinde devam etme kararı aldı.

AK Parti’den iki dönem Doğanhisar İlçe Başkanlığı görevini de yürüten Öztoklu, istifasını şu sözlerle duyurmuştu:

"Değerli hemşehrilerim; Sizlerin desteği ile Yeniden Refah Partisi'nden Doğanhisar Belediye Başkanı olarak seçildiğim 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde elde ettiğimiz başarının ardından almış olduğum önemli bir kararı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugünden itibaren Belediye Başkanlık görevime, bağımsız belediye başkanı olarak devam etme kararı almış bulunmaktayım.

Bu kararı almamın en önemli sebebi ise Doğanhisarımızın kalkınması ve refahı için çıktığım bu yolda, bağımsız bir belediye başkanı olarak daha etkili ve geniş kapsamlı projeleri hayata geçirebileceğime inanıyor olmamdır. Bu sebeple Yeniden Refah Partisinden istifa ettiğimi ve yoluma bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceğimi siz değerli hemşehrilerime ve kamuoyuna saygılarımla arz ediyor, destek ve dualarınızı bekliyorum."

Bakmadan Geçme