Yöneticilikten çiftçiliğe bir hayat hikâyesi!

İstanbul'da senelerce yönetici olarak çalışan Mustafa Aydın isimli vatandaş, 5 yıl önce döndüğü memleketi Bilecik'te çiftçiliğe başladı. Aydın, hayat hikâyesiyle ilgili, 'Toprağımızda kavun, karpuz, yonca, cennet hurması, hünnap meyvesi ve kiraz yetiştiriyorum. 2 yıl küçükbaş hayvancılık yaptım yani yöneticilikten çiftçiliğe döndüm. Tekrar İstanbul'a dönme düşüncem olmadı.' dedi. 

İstanbul’da senelerce yönetici olarak çalışan Mustafa Aydın isimli vatandaş, 5 yıl önce döndüğü memleketi Bilecik’te çiftçiliğe başladı. Aydın, hayat hikâyesiyle ilgili, “Toprağımızda kavun, karpuz, yonca, cennet hurması, hünnap meyvesi ve kiraz yetiştiriyorum. 2 yıl küçükbaş hayvancılık yaptım yani yöneticilikten çiftçiliğe döndüm. Tekrar İstanbul'a dönme düşüncem olmadı.” dedi. 

Yöneticilikten çiftçiliğe bir hayat hikâyesi!

İstanbul'da otomotiv sektöründe yıllarca yöneticilik yapan Mustafa Aydın, sakin hayat arayışı nedeniyle 5 yıl önce baba ocağına döndü. Kariyerini bir kenara bırakarak,  Bilecik’in Yeniköy'üne yerleşen Aydın, hayat hikâyesine değinirken,  “Orada da işimiz çok iyiydi. Babam da rahatsızlanınca 'Haydi gelelim, arazimize, toprağımıza dönelim.' dedik. Toprağımızda kavun, karpuz, yonca, cennet hurması, hünnap meyvesi ve kiraz yetiştiriyorum. 2 yıl küçükbaş hayvancılık yaptım yani yöneticilikten çiftçiliğe döndüm. Tekrar İstanbul'a dönme düşüncem olmadı." ifadesinde bulundu. 

Yöneticilikten çiftçiliğe bir hayat hikâyesi!

“HAYDİ, GELELİM, ARAZİMİZE, TOPRAĞIMIZA DÖNELİM”

Hayatı ile ilgili Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan Çiftçi Mustafa Aydın, "İstanbul'da sosyal haklar ve imkanlarda, sosyallikte çok farklılık var ama artık bir müddet sonra insanlar bıkıyor. 
Stres, sıkıntı, her şey çok farklılık gösteriyor. Bundan dolayı dedik ki İstanbul'da yaşamayalım, köyümüze gelelim. Orada da işimiz çok iyiydi. Babam da rahatsızlanınca 'Haydi gelelim, arazimize, toprağımıza dönelim.' dedik. Toprağımızda kavun, karpuz, yonca, cennet hurması, hünnap meyvesi ve kiraz yetiştiriyorum. 2 yıl küçükbaş hayvancılık yaptım yani yöneticilikten çiftçiliğe döndüm. Tekrar İstanbul'a dönme düşüncem olmadı." dedi. 

Yöneticilikten çiftçiliğe bir hayat hikâyesi!

“KÖYLERE GÖTÜREREK SATIYORUM”

Bu yıl 15 dönüm arazide kavun ve karpuz yetiştirdiğini belirten Aydın, "Üretimi eşimle beraber yapıyoruz. Tabii ihtiyaç duyduğumuzda fide aşılanmasında olsun, hasadında olsun destek alıyoruz. Pazarlamasını kendim yapıyorum. Arabama sararak Bilecik merkeze ve komşu ilçelere, köylere götürerek satıyorum." diye konuştu.

AA

Bakmadan Geçme