• Haberler
  • Eğitim
  • YKS sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak: Tercihler ne zaman başlıyor?

YKS sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak: Tercihler ne zaman başlıyor?

Türkiye'de 3 milyondan fazla öğrencinin girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 17 Temmuz Çarşamba günü erişime sunulacak. Peki, YKS sonuçları nasıl öğrenilir ve tercihler ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

YKS sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak: Tercihler ne zaman başlıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YKS Sonuçları Nasıl Öğrenilir?


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, 8-9 Haziran'da düzenlenen YKS'nin sonuçları 17 Temmuz Çarşamba günü erişime açılacak. Adaylar, sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden ulaşabilecekler.


Sonuca erişmek isteyen adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini girerek aldıkları puanları ve derslerdeki başarı oranlarını görebilecekler.


Tercihler Ne Zaman Başlayacak?


2024 YKS Tercih Kılavuzu'nun paylaşılmasının ardından, üniversite serüvenine başlamak isteyen milyonlarca aday için tercihler başlayacak. Öğrenciler, YKS'den kazandıkları puanlara göre üniversite seçeneklerini listeye koyabilecekler. Tercih dönemi boyunca, öğrenciler aldıkları puanlara ve sıralamalara göre üniversite ve bölümlerini seçecekler.


YKS sonuçları ve tercih süreci hakkında detaylı bilgi almak için ÖSYM'nin resmi web sitesini ziyaret etmeyi unutmayın. Tercihlerde başarılı olmak için tercih kılavuzunu dikkatle inceleyin ve doğru seçimler yapın.

Bakmadan Geçme