Yedi kurşunlu cinayete: 'Ödül gibi ceza'

Konya'daki 13 yıllık intikam cinayetinde, sanık R.D.'ye verilen 19 yıl 2 aylık hapis cezasını değerlendiren maktul Avukatı İbrahim Cihat Tanrıkulu, 'Savcılık makamının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talebine rağmen, mahkeme heyetince sanık hakkında hem haksız tahrik indirimi hem de iyi hal indirimi uygulanmıştır. Tabi bu kararı yerinde bulmadığımızı ve nerdeyse ödül mahiyetinde bir ceza verildiğini düşünüyoruz.' dedi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yedi kurşunlu cinayete: 'Ödül gibi ceza'

Konya'da geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde Selçuklu ilçesinde bulunan oto sanayi sitesinde meydan gelen olayda Mehmet Yıldız adlı genç, 13 yıllık husumetlisi R.D., tarafından 7 el ateş edilerek öldürülmüştü.

Yaşanan olayda karar sonrası savcılık makamı ağırlaştırılmış müebbet isteminde bulunsa da mahkeme heyeti sanık R.D. hakkında haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak, tasarlayarak öldürme suçundan 19 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Karar sonrası Hakimiyet.com’a açıklamalarda bulunan maktul Avukatı İbrahim Cihat Tanrıkulu, cezanın ödül mahiyetinde olduğunu belirtti. 

Yedi kurşunlu cinayete: 'Ödül gibi ceza'
“ÖDÜL MAHİYETİNDE BİR CEZA VERİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Verilen cezanın eksikliğine vurgu yapan Cihat Tanrıkulu, “Savcılık makamının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talebine rağmen, mahkeme heyetince sanık hakkında hem haksız tahrik indirimi hem de iyi hal indirimi uygulanmıştır.


 Tabi bu kararı yerinde bulmadığımızı ve nerdeyse ödül mahiyetinde bir ceza verildiğini düşünüyoruz.

Müvekkil maktulün kendisini savunmasına dahi fırsat verilmeden tasarlanarak işlenen cinayette ve yine maktule karşı 7 adet kurşun sıkmasına rağmen sanık hakkında haksız tahrik indirimi ve iyi hal indirimi uygulanması yerinde olmamıştır.” ifadelerinde bulundu. 

Yedi kurşunlu cinayete: 'Ödül gibi ceza'

“TOPLUMDA DA CEZASIZLIK ALGISININ OLUŞMASINA SEBEBİYET VEREBİLECEK BİR KARARDIR”

Cezanın toplum içinde cezasızlık algısını oluşturabileceğinin altını çizen Tanrıkulu, sanığa duruşmadaki hareketlerinden dolayı iyi hal indiriminin uygulanmasını hukuk garabeti olarak değerlendirdi. 

Avukat Cihat Tanrıkulu, “Bu durum maalesef toplumda da cezasızlık algısının oluşmasına sebebiyet verebilecek bir karardır. 


Burada sanık hakkında iyi hali olduğunu düşünülmesi, maalesef bir hukuk garabeti olmuştur.

Çünkü müvekkile ve maktule   yönelik işlediği dördüncü belki beşinci suç olan ve farklı farklı dosyalar açılan sanık hakkında,

duruşmadaki davranışları nedeniyle iyi hal indiriminin uygulanmış olması kabul edilebilir değildir.” şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı. 
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme