Mükremin Kızılca

Kurban Allah'ın Emridir!

Mükremin Kızılca

Varlığını, Müslümanların ibadetlerini küçük görmeye, bilimsel verilerle (!?) beşerileştirmeye armağan edenler! 
 
Yapmayın etmeyin ailenizin, komşunuzun, milyarlarca Müslümanın ibadetine hakaret etmeyin!

Mitolojiye bağlamaya çalıştığınız bu ibadet daha 1450 sene önce bütün detaylarıyla nasıl Kur’an’da yer almış bakalım:
 
Kurbanı emreden ayet, Kevser suresi: 

“Resulüm! Şüphesiz biz sana Kevser; bol nimet, ilim ve büyük şeref verdik.

Sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!

Gerçek şu ki, “soyu kesik” diyerek seni ayıplamaya kalkışan var ya, işte soyu kesik olan zürriyetsizin tâ kendisi işte odur!” (Kevser suresi 1,2,3)

Kurban hakkında Hac suresinde ayrıntılı ayetler: 

“Onlarda (kurbanlık hayvanlarda veya hac fiillerinde) sizin için belli bir süreye kadar birtakım yararlar vardır. Sonra bunların varacakları (biteceği) yer, Eski Ev'e (Kâbe'ye) kadardır.

Biz, her ümmete -(Kurban kesmeye uygun) hayvan cinsinden kendilerine rızık olarak verdiklerimiz üzerine Allah'ın adını ansınlar diye- kurban kesmeyi gerekli kıldık. İmdi, İlâhınız, bir tek İlâh'tır. Öyle ise, O'na teslim olun. (Ey Muhammed!) O ihlâslı ve mütevazi insanları müjdele!

Onlar öyle kimseler ki, Allah anıldığı zaman kalpleri titrer; başlarına gelene sabrederler, namaz kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden (Allah için) harcarlar.” 

36. Biz, büyük baş hayvanları da sizin için Allah'ın (dininin) işaretlerinden (kurban) kıldık. Onlarda sizin için hayır vardır. Şu halde onlar, ayakları üzerine dururken üzerlerine Allah'ın ismini anınız (ve kurban ediniz). Yan üstü yere düştüklerinde ise, artık (canı çıktığında) onlardan hem kendiniz yeyin, hem de ihtiyacını gizleyen-gizlemeyen fakirlere yedirin. İşte bu hayvanları biz, şükredesiniz diye sizin istifadenize verdik. 

Onların ne etleri ne de kanları Allah'a ulaşır; fakat O'na sadece sizin takvânız ulaşır. Sizi hidayete erdirdiğinden dolayı Allah'ı büyük tanıyasınız diye O, bu hayvanları böylece sizin istifadenize verdi. (Ey Muhammed!) Güzel davrananları müjdele!  (Hacc 33, 34, 35, 36, 37)

Kurban kelimesi iki, ayette geçiyor: 

1- Kurbanın ilk atamız Âdem alyhisselamla başladığını anlatır:

“(Ey Muhammed!) Onlara, Âdem’in iki oğlunun haberini gerçek olarak oku. Hani ikisi de birer kurban sunmuşlardı da, birinden kabul edilmiş, ötekinden kabul edilmemişti. Kurbanı kabul edilmeyen, “Andolsun seni mutlaka öldüreceğim” demişti. Öteki, “Allah, ancak kendisine karşı gelmekten sakınanlardan kabul eder” demişti.” (Maide 27)

2- Kurban kelimesinin yaklaşmak manasına olduğunu anlatır:

“Allah'tan başka kendilerine yakınlık sağlamak için tanrı edindikleri şeyler, kendilerine yardım etselerdi ya! Hayır, onları bırakıp gittiler. Bu onların yalanı ve uydurup durdukları şeydir.” (Ahkaf 28)

Lütfen Allah’ın emir ve tavsiyelerine saygılı olalım!

“Durum öyledir. Her kim Allah'ın hükümlerine saygı gösterirse, şüphesiz bu, kalplerin takvasındandır.” (Hac 32)

Yazarın Diğer Yazıları