Mükremin Kızılca

Allah'ın Dini İslam

Mükremin Kızılca

Allah’ın sınırlarını zorlamayalım:

“Kim Allah'a ve Peygamberine başkaldırır ve yasalarını aşarsa, onu, temelli kalacağı cehenneme sokar. Alçaltıcı azap onadır.” (Nisa 14) 
Ağzı olan konuşuyor. 

Sosyal medya ve televizyon kanallarında görünür olmanın verdiği büyük keyifle coşa gelen herkes konuşuyor. 
Herkes Allah'ın, evrene rahmet olarak gönderdiği Hz Muhammed'in tebliğcisi olduğu, son mesaj İslamiyet’in ve ona mensup olanların bir ucundan tutmuş çekiştiriyor. 

Şu var şu yok, şu doğru şu yanlış gibi indi ve kafadan tevil ve yorumlarla şöhretin basamaklarını tırmanacağını sananlar aklınızı başınıza toplayın!

Takkeli ateistlerden birisi de çıkmış Kur'an ayetlerini, şu doğru şu yanlış, şu eksik, şu fazla şu çelişkili, şu garip gibi hadsiz laflarla, kendisini Mollakasım yerine koyup eleştirip duruyor. 

Adam, adını İslam din iman Kur'an koyup grup kuruyor orada konuşanlar sadece ateistler dinsizler, kardeşim senin amacın ne?

2000'li yıllarda forumlar revaçtayken Hristiyan ve Yahudi forumlarına girerdim bazen oralara kırıcı olmayan ayetler yazdığım zaman beni derhal banlarlar ve bize tebliğe geldiysen çık git derlerdi.

Ey insanoğlu eline biraz mal melal, para pul geçince kudurma, azma! 

“Biz bir memleketi helâk etmek istediğimizde, onun refah içinde yaşayan şımarık elebaşlarına (itaati) emrederiz de onlar orada kötülük işlerler. Böylece o memleket hakkındaki hükmümüz gerçekleşir de oranın altını üstüne getiririz.” (İsra 16) 

Allah'a şükürler olsun Kur’an-ı Kerim'i 70 günde ezberledim, Arapçaya farsçaya İngilizceye ve Çağatay lehçelerine şükürler olsun hakimim. 
Yüce Peygamberimizin ortalama Kur'an ayetleri kadar olan 6-7 bin sahih hadis-i şerifini ezberledim, ayetler ve hadisler hakkında analizler yaptım ve yapıyorum. 

Buna rağmen İslamiyet ve din hakkında Müslümanlar hakkında ileri geri konuşmayı kendime layık göremiyorum. 

Lütfen herkes alanında konuşsun uzmanlık alanından söz etsin.

Değerli gençler, bilmediğiniz konularda konuşmayın, bildiğiniz konularda konuşun. İslamiyet ve yüce değerlerimiz hakkında bir aykırı söz, hareket görür duyarsanız onu bilenlere sorarak hakkında karar veriniz, peşin hükümden uzak durunuz.

Özel sohbetlerde konuşulan konuşulacak konuları sosyal medyada yazmayın, Allah'ın gücüne gidecek, onun sınırını aşacak, haddimizi terbiyemizi zorlayacak konulara lütfen girmeyelim.

Allah'ın lütfunun da kahrının da ne zaman olacağı hiç belli olmaz! 

Bizim isteklerimizi dualarımızı o yerine getirmek zorunda değildir ama bir vaadi vardır dualarımızı tekrarlayalım o mutlaka hayırlısını vereceğini söylüyor.

Yazarın Diğer Yazıları