Mehmet Kanmaz

KÜRESEL SAVAŞ BAŞLIYORMU…….

Mehmet Kanmaz

İslâm Dünyası, küresel güçlerin pompaladığı ve belki tarihinin en büyük mezhep savaşların dan birini yaşıyor.Bu savaşın gönüllüleri var, kullanılanları var ve mağdurları var.Küresel güçler, Şia ve Vehhabî aşırılarını ve  etnik azınlıkları teşkilâtlandırıp donatarak ehli sünnetin üzerine saldırtmaktadır,Kurtuluşun Ümmetin birliğinden geçeceği kuşkusuz.
AMA NASIL?
Önce; Ehli Sünnet, Şia ve Vehhabî ALİMLERİ  bir masanın etrafına oturabilmelidirler….! Sonra; Aralarında derin uçurumlar oluştursa da ihtilaflarını rafa kaldırıp, müştereklerini tespit etmelidirler.Daha Sonra; Ümmette ittifak duygusunun gelişmesini sağlayacak aydınlatma faaliyetlerini başlatmalıdırlar.
Bunlardan sonra;  Müslüman Devlet yöneticilerinin müşterek tehdidi fark ederek birlikte hareket etme imkanı ortaya çıkabilecektir.Bu yolun dışındaki bütün girişimler, mezhep savaşlarına benzin taşıyacak ve küresel güçlerin ekmeğine yağ sürecektir. 
Birliğin sağlanmasında fert fert hepimize görev düştüğüne inanıyorum.Sözlerimiz, yazılarımız ve davranışlarımız bölünmeye ve kavgaya değil, birleşme ve dayanışmaya yaramalıdır.
Diğer Taraftan; Türkiye, sınırlarının hemen ötesinde cereyan eden bu büyük mücadelede kilometrelerce öteden gelip islam coğrafyasını 100 yıl sonra tekrar bölüp parçalamak için pazarlık Masaları kurulurken bir yüz yıl daha bekleyecek hali yoktur ve biz bu masanın merkezin de olmak mecburiyetindeyiz ve bunun için her türlü riskide almamız gerektiği kanaatindeyim.
Bu hususta da, serin kanlı davranıp kazan kazan prensibi ile Gücümüzün yettiğinin ötesinde gerekirse batının dessas ülkesi ingilterinin hesaplarının hilafına beklenmedik  fiili durumlar içinde yeni koridorlar açmak gerektiğini düşünüyorum.
Diplomatik ataklarlada Türkiye, mümkün olabilen azami sayıdaki İslâm ülkelerinin temsilci lerinin iştirak ettiği bir "İSLAM DÜNYASI KRİZLERİNE ÇÖZÜM KONFEDERASYONU" oluşturmasına liderlik yapmalı,gerekirse islam barış ordusu kurulmasına öncülük etmelidir.
Bu konfederasyon ve islam barış ordusu eliyle iştirak eden ülkelerin Suriye Krizinin çözülme si için siyasi, ekonomik ve askeri destekleri sağlanmalıdır.Demem o ki daha fazla geç kalmadan bu Zor süreç, İslâm Dünyası ile birlikte aşılmalıdır. Türkiyede  buna liderlik  yapmalıdır.son olarakta tabiiki yazımıızı bir dua ile bitirelim ve hep birlikte;”Rabbim bütün şerlerden islam alemini muhafaza eyle”Amin …..

Yazarın Diğer Yazıları