
Türkler'in Ataları Afrika'lımı?
Mehmet Kaçar
Modern insanın(bu arada Türklerin de) ataları, Afrika’nın Kalahari çölünün kuzeybatısında ki Vasikela Kung yakınlarında yaşadı. Burada yaşadığı iddia edilen insanların toplamı 2000 kişiden oluştuğu iddia ediliyor.
Çevresel faktörler yüzünden bu grup yaklaşık olarak 144 bin yıl önce göç etmeye başladılar.
Bilim adamlarının iddialarına göre göç esnasında meydana gelen genetik farklılıklar da oluşmuş oldu. Adem(as) ile Havva annemizin çocukları bu göç esnasında ayrıldı.
Yine bilim adamlarının iddialarına göre 39 bin 51 yıl önce modern insan Avrupa’ya ulaştı.
10 Dedemiz ve 18 Ninemiz
İnsanoğlunun genetik soy ağacını çıkarmaya çalışan bilim adamları yeryüzündeki 3 milyar kadının 18 İnsanlar bu bulguyu Adem(as) ve Havva annemize uygulayarak ‘Modern insan Hz. Adam(as) ile Havva annemizin 3 çocuğundan değil, 10 oğlu ve 18 kızından dünyaya yayıldıklarını iddia etmişlerdir.
Habil, Kabil ve Sefth.
İnsanoğlu için soyağacı hazırlayan bilim adamları şimdilerde Hz. Adem ile Havva annemizin 10 oğlu ve 18 kızı olduğunu iddia ediyorlar.
The New York Times gazetesinde yer alan bir makaleye göre, insanoğlu Afrika’da yaşayan bu küçük kabileden dünyaya yayıldı.
İnsanoğlunun Afrika’dan nasıl dünyaya yayıldığını açıklayabilmek için bilim adamları genetik soy ağaçları hazırlıyorlar.
DNA analizleri tarih öncesi toplulukların büyüklüğü, bunların nasıl bölünüp parçalandıkları ve bu bölünmenin neticesinde nerelere göç ettikleri konusunda önemli ipuçlarına ulaşmayı başarmış durumdalar.
Şimdiye kadar insanoğlunun en ayrıntılı soyağacı Atlanta’da ki Emory Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Douglas C. Wallece ve meslektaşları tarafından çıkarılmış durumdadır.
Bu DNA analizinde annenin yumurta hücresiyle çocuğa nakledilen DNA’daki mitokondriler incelemeye alındı. Sonuçta tüm insanların büyük büyük annesinin Havva annemiz olduğuna karar verildi.
Teorik olarak mitokondriyal DNA’nın, hiç bozulmadan anneden çocuğa geçmesi gerekiyor. Ancak kadınlar dünyaya yayılırken maruz kaldıkları radyasyon ve kopyalama hataları yüzünden mitokondride değişiklikler meydana gelmiştir.
İşte bu değişiklikler tarih öncesi insanların izlediği göç yolları ve nesillerin oluşumu ile ilgili önemli ipuçları veriyor.
Şimdi ise Standford Üniversitesi’nden Dr. Peter A. Undermill ve Dr. Peter j. Oefner, erkeklerdeki Y kromozonunu araştırarak erkekler için bir soyağacı hazırlıyorlar. Mitokondrideki ve Y kromozonundaki farklılaşmaları inceleyen bilim adamlarına göre insanoğlu Afrika’nın Kalahari çölünün kuzeybatısındaki Vasikela Kung’tan tüm dünyaya yayıldı. Modern insanın ataları kabul edilen bu grubun yaklaşık 2000 kişiden olduğu tahmin ediliyor.
Bu grupta ilk bölüme 144 bin yıl önce yaşamaya başladı ve yaklaşık 10 bin yıl sürdü. Dr. Wallence’nin araştırmalarına göre modern insan 39 bin ile 51 bin yıl önce Avrupa’ya ulaşmıştır.
Dr. Wallence, ‘Havva’nın kızların’da görülen mitokondri farklılıklarına göre soyları harflerle gruplara ayrılıyor.
Mesela tüm Amerikalı yerliler A,B,C ve D soyundan, Avrupalılar, H,I,J,K ve T,U,V,W, X soyundan geliyorlar.
Asyalılar ise M soyundan geliyorlar. Asya’da ise E,F,G ile A-D soylarına özgü genetik özelliklerde bulunuyor. Buda Amerikalı yerlilerin Asya’dan göçtüklerine işaret ediyor. Afrika’da ise L nesline rastlanıyor.
Y kromozonlarına göre soyağacı çıkarıldığında ise Hz. Adem’in 10 oğlu olduğu varsayılıyor. Afrikalıların 10 ayrı gruptan dünyaya dağıldığı bu şekilde tespit edilmiş oluyor. Hz. Adem’in oğullarının ve torunlarının dünyaya yayılışı ise şöyle sıralanıyor:
1,2 ve 3. Oğulları Afrika’da kalmışlardır. 3. Oğlunun çocukları ise yani hz. Ademin 3. Oğlundan olman torunları Asya’ya göç etmişlerdir. 4. Oğlu Japon Denizi’ne 5. Oğlu Kınay Hşndistan’a, 6,7,8,9. Oğulları Güney Kafkasya bölgesine yerleştiler. Ve bilim adamlarına göre bu göçler ve soylar dillerin gelişmesinde de önemli roller oynamıştır. Selâmetle!