Mehmet Kaçar

Köleler ve efendiler!

Mehmet Kaçar

Köleler, kendi hakları için mücadele vermeleri gerekirken; kendi fikirleri ve güçsüzlükleri, cahillikleri ile icat ettikleri putları için olanca hızları ile efor sarf ediyorlar. Bunlar bilmiyorlar ki kendi boyunlarına taktıkları tasmaların uçlarına takılan zincirler tanrılaştırdıkları putların ellerinde bulunmaktadır. Bunun en güzel ve çarpıcı örneği de Suudi Müftüsünün vermiş olduğu: “İsrail ordusu ile savaşmak haramdır ve Hamas bir terör örgütüdür” fetvasıdır. Zincirin ucu ABD elinde olunca böyle fetvalar daha da artacağa benzemektedir. Eğer insanın kendine edinmiş olduğu yol arkadaşları, kendi davasından değilse, ilk kavşakta satılırsın ve seni kendi putuna tapmadığın için yolda bırakır.

İnsanlar böyle ortamlarda, eğitim dahi istemezler ve cahilliklerini tabi olmakla örtemeye çalışırlar. İnsanları fikren köleleştiren bir sistemde, insanın aslını araştırmasını ve Hz. İbrahimcesine bir tavır takınmasını beklemek tabi ki yanlışın en önde gideni olur.

YENİDEN MÜRACAAT!

İslam toplumu, Allahın gönderdiği kurallarıyla/ yani Kur’ân-ı Kerim ve Peygamber Sünneti ile yeniden tanışması gerekir. Dolayısı ile insanlık ile de yeniden tanışarak, haysiyet mücadelesi vermesi lazım. İnsanlık yeniden fetih edilmelidir. Yeniden fetih edilmeli Mekke ve Harem, yeniden fetih edilmeli Kudüs ve İstanbul.

“Devleti aliyenin bekası için” fetih değil; insanlığın ve insan onurunun bekası için fetihler yenilenmeli. Topraklar için değil, beyinler ve düşünceler için fetihler yapılmalı.

Dünya üzerinde kurulmuş olan putçuluk anonim şirketinin “efendi hazretleri”nden tutun da kendi fikirlerini yönlendiren putlarının sifonlarını çekmelidirler. Yani kölelikten azad olunmuş özgür bir toplum için bu sifon çekilmeli. Cennet ve cehennemlerini kendi özgür iradeleriyle tayin eden bir tolumun egemenliği için yeniden beyinler ve fikirler fetih edilmeli. Allah’ın bizzat yaratıp ta yaratıklarına ikram ettiği mülkünde misafir olmanın bilincinde olan bir toplum için fetihler yenilenmeli. Meşrep, mezhep, ırk, parti, cemaat liderlerinin üstünlüğü değil; bu makamların sadece Allah’ın yoluna hizmet edilmesi için olduğunun bilincine varmak için fetihler yapılmalı. Adaletin üstünlüğü derdinde olan bir toplum için fetihler yenilenmeli. Emeğin karşılığı, paylaşım, ahlak için bu toplumun yeniden Peygamberin önderliğinde Kur’ân’la tanışmalı.

İnsanların kendi beyinlerinde ürettikleri suni tanrıları ile Allah’ın yarattığı ve kendi yoluna baş koyan insanlar arasındaki mücadele var olmanın gereğidir. Bunun için insanoğlu yeniden Furkan ile yüzleşmeli ve eksiklerini kapatmalıdır. Bu yüzleşmek artık elzem haline gelmiş bir durumdur.

İnsanoğlu Furkan’la yüzleşmediği ve kendisini İbrani bir eğitime tabi tutmadığı sürece kendi fikirleri üzerine uydurduğu bir sistemde, aslını araştırması ve Hz. İbrahimce bir davranışın içinde olamayacaktır. Hz. İbrahim (A.S), hep putlarla ve hem de akıllarını putlaştıran ve Allah’a kafa tutanlarla mücadele eden bir yolu bizlere anlatmıştır.

Yazarın Diğer Yazıları