
İslami Hassasiyete/ İdeolojık Düşmanlık!
Mehmet Kaçar
Fetoş paralelel din devleti kalkışmasından sonra, Türkiye'de ki cemaatler ve tarikatlara karşı, özellikle laik kesimden linç kampanyası yürüten çevrelerin tezgahına düşüldüğü açık ve net bir şekilde görülmektedir.
İslami, her hassasiyete ideolojik düşmanlık içerisinde olmak gibi bir takıntısı olan , Cumhuriyetin tapusu bizdedir anlayışına sahip CHP, HDPKK, DHKP-C, eski idealist solculara göre, çapulcu solcu laikler, liberal yazarlar, çizerler ve moderatörler, üniformalı feto terör örgütünün başarısızlığından sonra, İslami ve İslami hizmetleri hırpalamak ve sindirmek için var güçleri ile saldırıya geçmişlerdir.
Toplumda, varlığını sürdüren bütün cemaatler, tarikatlar, birbirine benziyor, hepsi aynı algısını yaygınlaştırarak, Anadolu'nun sosyal dokusunu felç edecek gelişmelerin önünü açıp, 1960 ve 1980 li yılların darbeci zihniyetini hortlatmak istiyorlar. Bu nedenle bütün cemaatler kötüdür algısı toplumsal dokumuzu tahrip edecek bir kanser virüsü gibidir. Çünkü, İslâm, Müslümanlara hep birlikte, yani cemaatleşerek yapabilecekleri görevler vermekte ve cemaat olmayı buyurmaktadır. Bazı ibadetler özellikle cemaatle yapılması zorunludur.
"Türkiye deki İslâmi refleksin temelinde ve Anadolu'nun İslâmlaşmasın da cemaatlerin yüzyıllardır, sürdürdükleri pek çok hayırlı hizmetleri vardır. Çünkü, biz biliyoruz ki, cemaatte rahmet vardır. Birlik vardır. Yardımlaşma vardır. Allah'ın rahmet ve yardımın eli cemaatin üzerindedir. Yine biz biliyoruz ve unutmuyoruz ki:
Tanzimattan bu yana, Türk insanına dikte ettirilmek istenen, asrileşmek, batılılaşmak ihaneti ancak toplumun önünde rol model olabilen cemaatlerin ve şerefli toplum önderlerinin, üstün gayretleri neticesinde bu topraklar da neşvünema bulamamış, kendimizi inkar cinnetinden az da olsa korunabilmişizdir. İslami Cemaat denilince aklımıza neler gelmelidir?Allah'ın yardım eli hanği vasıflara sahip cemaatlerin üzerindedir.?
Kuşkusuz İslami ölçülere uygun olarak, Kur'an'ın hedeflediği insanı ve toplumu gerçekleştirmeyi hedefleyen cemaatler.
Tebliğ, davet, irşad ve hayırda yardımlaşma görevini ikinci plana
ikinci plana itip siyaset ve iktidar devşirme çabasına girmeyen birlikteliklerdir. İnsanları kendisine değil, Allah'a itaate davet eden cemaatler.
Kendi aralarında ve farklı cemaatlere mensup Müslümanlar ile ilişkilerinde İslamın kardeşlik ilkelerine sımsıkı bağlı cemaatler.
Mensuplarını Allah için sevip, nefret ettiklerine Allah rızası için
bugz etmeyi öğütleyen, ferdi çıkarlarını unutan, İçtimai yapılar. Allah dostlarını dost ve düşmanını düşman bilen cemaatler. Müşrikleri ve münafıkları dost edinmeyen cemaatler.
Vatan toprağının korunmasını imandan sayan cemaatler. Vatan topraklarında çıkacak fitne ve fesattan korkan cemaatler.
Ümmet bilincini darbelemeyi değil, pekiştirmeyi gaye edinen cemaatler.
Dünyevi zenginliğin, güç ve iktidarın değil, Allah'a yaklaştıracak, davet, irşat ve tebliğ peşinde koşan cemaatler.
Cemaat taassubuna, gurup ve meşrep bağnazlığına düşmeyen cemaatler.
Başkalarının yol-yöntem ve politika empoze edemediği, zorluklara karşı yılmayan, iman-irade ve akıl gücünü mümin basireti ile birleştirip ümmete öncülük edebilen, mensuplarına körü körüne bağımlılığı emretmeyen liderlerine masumiyet elbisesi giydirmeyen, sevenlerine iman ve akıllarını kuşanmayı öğütleyen, ilim ve tasavvufi edebi öğreten cemaatler her türlü ilgi, yardım ve saygıyı hak eder.