Mehmet Kaçar

Çocuklarımızın elbiselerini müslümanlaştıralım!

Mehmet Kaçar

Uzun yıllar Avrupa da kaldım. En çok dikkatimi çeken hadise ise şunlardır.

Hiçbir kilise, okullarında İslami musuki veya İslami ilahi resitilati yapmıyor. Bizim ülkemizde ise dini okullarda dahi Hıristiyan oratoryosu yapılarak programlar yaptırılıyor.

Avrupa da hiçbir anne okula giden çocuğunun elbisesinde veya sırt çantasında İslam kahramanlarının hiç birinin resminin bulunmasına izin vermez ve tahammülü yoktur.

Bizim memleketimizde, çocuklarımızın tişörtlerinde, sırt çantalarında gayri Müslimlerin resimleri ile süslenmesine söz edilmediği gibi, anne babalar da bu çantaları, elbiseleri içlerine sindire sindire alarak sublimal olarak çocuklarına Hıristiyanlık veya Yahudilik öğretisi veriyorlar.

Biz bu yazımızda tişört yazıları ile ilgili öz bilgiler vermeye çalışacağız.

Ahlâk ve Kültürümüze savaş açan tişört yazılarının anne ve babalar acaba farkına varıyorlar mı? Çocuklarına almış oldukları tişörtlerin arka ve ön yüzlerinde yazılanların ne anlama geldiğini biliyorlar mı?

Anne- babalar bu soruya biz yabancı dil bilmiyoruz, onları nereden bilelim? Çocuğumuz istiyor bizde satın alıyoruz diyorlar. Hatta velilerin bu yazıları çok merak ettiklerini de düşünmeyenlerdenim. Ürün Bir gün, orta okula yeni başlamış bir kız çocuğunun giydiği tişört çok dikkat çekiciydi, arkasında ise İngilizce “FOLLOW ME” beni takip et yazıyordu. Tramvayda bir genç kızın göğüs bölgesinde ki yazı ise “Kiss me”(öp beni) şeklinde idi.

Bizim öğretmenlik hayatımızda yanlışa müdahale etmek vardı ve hep öyle davrandığım içim hemen müdahale ettim. Çoğu zaman veliler ve idareden bu konuda fırça yedim ama davamdan asla taviz vermemeye gayret ettim ve başardığımı zannediyorum.

Bu tür öğrencilerime, bazı sorular sorduktan sonra, tişörtlerinde yazan yazıların anlamlarını sorduğum zaman bilmediklerini gördüm. Onlar bana İngilizce, Almanca, Fransızca bilmedikleri için anlamlarını da doğal olarak bilmiyoruz ve sadece hoşumuza gittiği için alıp giyiyoruz dediler.

Bu tür öğrencilerimize yazıların ne anlama geldiğini söylediğimizde, aman hocam bizde bilmiyoruz, bizim bilmediğimiz gibi vatandaşlarda bilmiyor. Boş ver sen bunları diyerek kendilerini haklı Ne hazindir ki, bunun farkında dahi olmayan öğrenciler ve velilerin sayısı küçümsenemeyecek kadar çoklar.

Çocuklarına, Müslüman edemedikleri elbiseleri giydirmek zorunda kalan veliler artık başlarını iki ellerinin arasına alıp bir kez daha düşünsünler.

Bu yozlaşmanın ve kültür emperyalizmine yenik düşmenin önüne çok seri bir şekilde geçilmesi gerekiyor.

Büyük ve küçüklerin giydikleri tişörtlerde yazılan yazıların cinsellik içeren örneklerini şöyle örneklendirebiliriz:

“Rahatsız etme henüz sarhoş değilim, Maddiyatçı kız, Bu gece boşum, Seni istiyorum, Erkekler! Meşhur, başarılı, zenginseniz, boştayım.”

Bunlara benzer İngilizce, Fransızca, Almanca yazı yazan tişörtleri giyen insanlarımız ne yazık ki anlamlarını bile bilmeden rahat rahat çarşı Pazar geziyorlar.

Bir teyzenin üzerine giydiği tişörtte “Porno Yıldızı” yazan bir İngilizce yazı vardı. Teyze bundan habersiz tişörtünde ne yazdığını bilmeden şehrin en işlek caddesini arşınlıyordu.

Toplu taşıma aracında yolculuk yapan yaşlı bir beyefendinin başına takmış olduğu şapkada ise kötü kız yazıyordu.

Yaz mevsiminde camiye gelmiş Müslüman bir gencin tişörtünün sırtında yazan bir yazının anlamı ise: “Bu dünyaya içmeye, dans etmeye ve cinsel ilişkide bulunmaya geldik” yazıyordu.

Cinsellik içeren o kadar çok sublimal mesaj var ki bazılarını burada yazmaktan bile utanıyor insan. Tişört yazılarında yer alan ve din karşıtı yazılar ve baskılar içeren mesajlar ise, ciddi anlamda çok korkunç mesajlar olarak karşımıza çıkmaktadırlar. Bunlar açık bir şekilde dini değerlerimizle alay ediyorlar. Saf ve masum vatandaşlarımız ise bu şekilde oynanan oyunlar karşında saf bir şekilde ne olacak canım bir yazıdan deyip geçiştiriyorlar.

Bunlara örnek vermek gerekirse; bir vatandaşımız camiye namaz kılmaya geliyor ve üzerine giydiği tişörtünün arkasında “God is Busy, Can I Help You? “ yani “Tanrı Meşgul. Ben Yardımcı Olabilir miyim?” yazıyor ve şeytanı temsil eden kırmızı bir kafa resmi var.
Diğer taraftan” Hayat Eğlencedir”, Uyuşturucuya Güven” gibi bireyleri tamamen yaradılış amaçlarından uzaklaştıran ve fertlerin bilinçaltlarına olumsuz mesajlar gönderen tişört yazılarının çokluğu ve halkımızın bilinçsizce bu yazıları üzerlerinde taşımaları gerçekten çok üzücüdür.

Bu giysileri üreten firmalar bilinçli ya da bilinçsiz olarak maalesef bu küresel oyunun bir parçası olmakla, kültür yozlaşmasında maşa görevi yapmaktadırlar.

O zaman sonuç olarak bizler bu durum karşısında neler yapmamız lazım gelir. Bu bağlamda, insanların bu yozlaşmanın bir parçası olmalarının bir parçası olmamalarını ve çevrelerindeki kişileri uyarmalarını sağlamak fert olarak hepimizin görevi olmalıdır. Özellikle velilerin ve eğitmenlerin bu konularda ortak hareket ederek topyekun bir mücadeleye gidilmelidir. 

Yazarın Diğer Yazıları