Mehmet Kaçar

Allah yolunda mücadelede bazen sevdiklerimizi dahi feda etmemiz gerekir!

Mehmet Kaçar

Allah yolunda mücadele etmek bazen Müslüman’ı en sevdiklerinden bile mahrum kılar. İslam adına mücadele bazen tüm dünyayı gözden çıkarmayı gerektirebilir. Nitekim Efendimiz (S.A.V) Mekke’de Mücadele bazen insanın rahatını kaçırır. Kur’an-ı Kerim’in çoğu yerinde bizlere anlatılanlar Allah’a kulluk yolunda kullanıldığı zaman inanan birisi için çok tatlı olan bir durumdur.

Eğer gençler ve inandım diyen insanlar Allah’a kulluktan vazgeçmiş ve eğlenceye düşmüşlerse ve Allah’ın emirlerini engellemeye başlamışlarsa, Allah’ın istediklerini de icra etmekten ve kösteklemeye ve Cennet yolunda barikatlar kurmaya başlamışlarsa işte tehlike burada başlamış demektir.

Dünya malı, baba, evlât, çoluk, çocuk, eş, kardeş, hısım, akraba, mal, mülk, ticaret, ev, bark, araba, yat, kat yani hepsi Allah’ın bu dünyada bizlere ihsanı ile lütfettiği birer nimettir, geçimliktir. Rasûlullah(S.A.V) Efendimizin bir hadisinin beyanıyla bütün bunlar ana karnından itibaren Cenâb-ı Hakkın biz kullarına tahsis buyurduğu rızıklardır.

 Ama bizler burada şunu unutmamalıyız ki dünya hayatının bu geçici metaları yanında Allah katında olanlar çok hayırlı, çok daha kalıcıdır. Bunların hepsi bir gün gelecek son bulacaktır. Zira bunların hepsi yaratılmış ve sonludurlar. Ama Allah katında olanlar ise asla son bulmayacak olanlardır. Tükenmeyeceklerdir. Ebedi olan güzellikler, renkler ve tatlardır.

 Söyleyin bakalım ey müminler! Sizin için bunlar mı daha sevgili, yoksa Allah ve ebedi yaratmış oldukları mı?

Dünya ve dünya içerisindekiler mi sevgili, yoksa Allah yolunda Allah’ın rızası için yapılan cihat mı?

Eğer biz müminler için dünya ve içerisindekiler sevgili ise ve o yüzden cihadı, İslam’ı tebliği, ev ev anlatmayı terk etmiş isek, işte o zaman Allah’tan gelecek olan yağmur misali musibetleri bekler hale Sevgi Allah için değildir. Dünya içindir.

Allah ve Rasûlünün sevgisi her şeyin üstünde olmalıdır. Dünya sevgileri ile eşitlenmemelidir. Hiçbir şey mü’mine Allah ve Resûlü kadar sevgili olmamalı ve olamazda. Zira Allah yolunda cihaddan uzaklaşanlar fâsıklardır ve Allah asla fâsıkları doğru yola ulaştırmaz.

Bugün terk ettiğimiz en önemli cihat hareketi ise budur. Ev ev gezmek ve İslam’ı yaşamak ve anlatmak. Bu yolda gerekirse her türlü tehlikeye göğüs germek ve her türlü tehlikeyi bilerek İslam’ı anlatmaya devam etmektir. Okulda, evde, camide, sokakta, iş yerinde, hastanede, yani yaşadığımız her alan ve yerde bu çalışmaya devam etmek ve asla vazgeçmemektir.

Yazarın Diğer Yazıları