Mehmet Kaçar

40 MİLYONU AŞKIN KİŞİ HALA KÖLELİĞİN KURBANI

Mehmet Kaçar

Yeni Dünya Düzeni(YDD)nin küresel mimarları, protestan ahlakın yetiştirdiği sömürücüler, Osmanlı’dan sonra kurdukları, oligarşik hegemonyalarının devam ettirilebilmesi için şu üç sihirli sözcük(daha çok özgürlük, daha çok demokrasi ve daha çok kendi diktatörlükleri) ile insanları ruhen, akıllarını iğdiş ederek aklen ve bedenen köleleştirip, 2 Aralık gününü de köleleştirdikleri insanlara armağan etmişlerdir. Bu da yetmezmiş gibi birde kendi kurdukları BM aracılığı ile marifetlerinin raporu olan kölelik raporu yayınlamışlardır.
Birleşmiş Milletler(BM), bugün dünyada 40 milyondan fazla kişinin hala köleliğin kurbanı olarak yaşadığını net bir şekilde beyan ettiler. BM’den “2 Aralık Köleliğin Kaldırılması Uluslararası Günü” münasebetiyle yapmış oldukları açıklamada, insanlar üzerinde esaretin çeşitli yollarla ve nedenlerle hala sürdürüldüğünü net bir şekilde açıklayarak kayıt altına aldırmışlardır. Bugün köle gibi yaşayanların sayısının giderek arttığını, çeşitli yollarla milyonlarca kişinin modern köleliği yaşadığı ifade edilen açıklamada bir çok kişinin zorla karın tokluğuna çalıştırıldığı kaydedilmiştir. 
Yapılan açıklamada, şu anda dünya genelinde 40 milyondan fazla kişinin, insan ticareti, cinsel sömürü, çocuk işçiliği, zorla evlendirme, çocukların zorla çalıştırılması, çocukların silahlı çatışmalarda kullanılması gibi çeşitli modern kölelik yöntemlerinin kurbanı olduğu, köleliğin bir şekilde devam ettiği belirtiliyor. Köleliğin yeryüzünden tamamen kaldırılması için modern kölelikle insanların mücadele etmesi gerekliliğine vurgu yapılmıştır. Günümüzde çocuk işçilerin çoğunun “Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi”nin aksine bir şekilde ekonomik iş gücü köle gibi çalıştırıldığı belirtilen açıklamada bu koşullarla çocukların eğitimi, sağlığı, fiziksel, zihinsel, ruhsal, ahlaki yada sosyal gelişimine zarar verildiği kaydedildi. Milyonlarca kadın ve kız çocuğunun da fuhuş sektöründe köle olarak çalıştırıldığını ifade etmişlerdir.
Son BM verilerine göre, halen 40.3 milyon kişi modern köleliğin kurbanı durumunda. Bu kişilerin çoğu tarım, balıkçılık, inşaat, imalat, madencilik, kamu hizmetleri ve ev işleri gibi sektörlerde zorla çalıştırılmaya devam ediliyorlar. Cinsel sömürünün kurbanı olan kadın ve kızlar zorla çalıştırılan insanların yüzde 20’sini oluşturuyor. Bu kişilerden 24.9 milyonu zorla çalıştırılıyorlar. 15.4 milyorn insanda zorla evlendirme dahil modern kölelik içerisinde yaşamak zorunda bırakılıyorlar. Bunlara en çok neden olan ise insanların mülteci konumuna düşürülmeleri olarak gösterilebilir. Bu rakamlar dünyadaki bin kişinin 5.4’ü kölelik kurbanı olduğu anlamına geliyor. Modern köleliğin her dört kurbanından birini ise çocuklar oluşturuyor.
24.9 milyon kişi, özel sektörde, ev işlerinde, inşaat ve tarım sektörü gibi işlerde zorla çalıştırılıyorlar. Bu yolla ayrıca 6 milyon kişi çeşitli istismarlara uğruyorlar. Zorla cinsel sömürüye uğrayan kişi sayısı 4.8 milyon olarak belirlenmiştir. Devlet yetkilileri tarafından zorla çalıştırılan kişi sayısı da 4 milyonu bulmuştur. Fuhuş sektöründeki mağdurların yüzde 99’u kadın ve kız çocuklarından oluşmaktadır. Diğer sektörlerde modern köleliğin kurbanı olan kadınların oranıysa yüzde 58 olarak tespit edilmiştir.
“İnsan Kaçakçılığını Önleme Konvansiyonu” çerçevesinde kişilerin fuhuş için sömürülmesini önlemek ve köleliğin tamamen ortadan kaldırılması için 2 Aralık Günü, BM tarafından 1951 yılında ‘Uluslararası Köleliğin Ortadan Kaldırılması Günü ‘ olarak ilan edilmişti. 
Selametle!

Yazarın Diğer Yazıları