Latife ÖGE AKIN

Hatırlamıyorum...

Latife ÖGE AKIN

Ben bu konuyu kaç kez yazdım hatırlamıyorum. Kaç olaya şaşırdım, kaç olayda insanlığımdan utandım, kaç olayda yazacak kelime bulamadım hatırlamıyorum. Çok dile getirdiğimi yazınca herkes tahmin etmiştir gündüz kuşağı programlarından bahsettiğimi. 

Çöken ahlak yapısından, bir haber olduğumuz örf adetlerimizden gelenek göreneklerimizden, sosyal medyayla birlikte köküne dinamit konulan aile kavramından endişe duyduğumu kaç kez yazdığımı hatırlamıyorum. Şimdi bir kız evlat sahibi olunca aslında tehlikenin korkunç boyutlarda olduğunu daha iyi anlıyorum. 

Anne sevgilisiyle bir olup beş çocuğunun babasını öldürüyor, dört çocuk programa katılıp babalarının ölümünün araştırılmasını istiyor.  Çocuğun birisi nedendir bilinmez annesinin yerinde yanında yer alıp suçsuz olduğunu savunuyor, anne anlatılamayacak kadar ahlaksız şeylerden söz ediyor. 

Diğer yandan bir evlat eşiyle bir olup annesini öldürüyor, boş bir alana gömüp üzerini de hayvanlarının gübresini dökmek üzere bir alan oluşturuyor.  Evet yanlış okumadınız, annesini gömüp üzerine hayvan gübresi dökmek için alan oluşturuyor. Bunların televizyonlarda duyurulmasından rahatsız değilim tabii ki bütün yaşatılan kötülükler gün yüzüne çıksın, suçlular cezasını çeksin.

Ama acaba duyurulan bu olaylar tetikte bekleyenlere cesaret mi veriyor? İnsanların kötülük anlamında ufkunu mu açıyor? 

Ya da böyle bir şey yaptıklarında nelerden dolayı olay ortaya çıkıyor, bunları öğrenip dikkat etmeleri gereken şeyler hususunda kendilerini mi geliştiriyorlar? 

Biz nerede yanlış yapıyoruz? Eğitim sisteminde mi? Ailelerin “ben görmedim çocuğum görsün, ben yaşamadım çocuğum yaşasın” diye diye yanlış evlat yetiştirme de mi, Allah’tan korkmaz kuldan utanmaz hale gelişimizde mi? Evlat yetiştirirken bir gün evladım canıma kast eder mi diye düşünüyor muyuz hiç birimiz ya da evlenirken eşim beni sevgilisiyle bir olup öldürür mü diye düşünüyor muyuz? Bir yerlerde bir yanlış yapıyoruz ama nerede bilemedim…. Hayır olsun vesselam….

Yazarın Diğer Yazıları