Kerim Toslak

ABD'de Başkanlık Seçimleri Gölgesinde Gazze'nin Durumu!

Kerim Toslak

Halen ABD Başkanı olan, demokratların bunak başkan adayı Joe Biden, hastalığını bahane ederek ya da ettirilerek adaylıktan çekildiğini açıkladı ya da açıklattırıldı. Yani ecel gelmesini beklemeden jübilesini yaptı ya da yaptırıldı. Orası bize karanlık. 

Dünya bir bunaktan kurtuldu. Gazze'deki soykırımın büyük ortağı ve asıl faili olarak, kan dökücü, bebek katili, lanetle anılacak alçaklar listesine adını yazdırdı. Tarihin çöp sepeti bölümünde yerini aldı. Gider ayak İsrail'deki siyonist soykırımcı, cani, katliamlarının küçük ortağı  Benyamin Netenyahu'yu ABD'ye davet ederek Kongrede  konuşturup, ağırlayarak, günah galerisine yenilerini de ekleyip gidiyor.

Benyamin Netenyahu'nun ABD kongresinde konuşması şunu gösterdi ki; ABD nin beynine  İsrail kaçmış. ABD İsrail’i değil İsrail ABD'yi kontrol ediyor. ABD İsrail'i değil, İsrail ABD'yi yönetiyor. 

Netenyahu dünyanın gözüne baka baka, siyonist sermayenin fahişeleri olmuş, senatörlerin gözüne soka soka, yalanlarını sıraladı.

Netenyahu'nun yalanlarına iştahla ve şehvetle inanmaya hazır, senatörler 57 defa ayakta hararetle alkışlayarak Siyonist İsrail'in gözüne girmek için yarıştılar. Belki de tekrar senatör seçilebilmenin, ABD'deki siyonist lobilerin onay ve desteklerine bağlı olduğunu bildiklerinden insanlık onuru, haysiyet ve namuslarını peskeş çektiler. Dolayısıyla Netenyahu'nun yalanlarına inanmış gibi yaparak alkış yarışına girip siyonist lobilerin gözüne girebildiler mi,  giremediler mi,  kim nereye girdi mechulümüz. Bizi çok ilgilendirmiyor. Ancak trajik olan tarafı kongre merkezi önünde Netenyahu'yu protesto eden, içlerinde Siyonizm karşıtı Yahudilerin de bulunduğu, kendilerini seçen ABD vatandaşı büyük bir kitleyi "kullanışlı abtallar" olarak niteleyen bu adamı coşkuyla alkışlamalarıdır. Bu durum da şunu gösteriyor ki, ABD 'de siyonist lobilerin ağırlığı ve gücü ABD seçmenlerinden daha fazla.

Joe Biden, gitmesine gidiyor da yerine veliaht olarak yardımcısı önerdiği Kamala Harris diye bir tarafı Hintli  bir tarafı Afrikalı Bayan'ın  siyonist İsrail'e destek konusu da kendisinden farkı yok. Hatta daha aktif.

Seçilirse faili malum, failin arkasındaki güçleri bizce  meçhul suikastçsine yatıp kalkıp dua edecektir diğer aday Donald Trump Allahu alem. Trump Siyonist İsraile destek konusunda siyasi rakiplerinden geri kalmaz hatta daha pervasız. Kamala Harris adaylığı kazanırsa  Donald Trump'un rakibi olacak . Ortalık şenlenecek. Ancak değismeyecek olan Siyonist İsrail'e olan destek ve katliam ortaklığı. Tabi ki, Trump'un kulağını küpeleyenler, O'nun da siyasette jübile yapmasına karar vermezlerse.

ABD deki seçimlere, Gaze- Filistin açısından, islam alemi açısından, Türkiye açısından  bakılınca önerdikleri şey "kırk katır mı kırk satır mı? Ha demokrat, ha cumhuriyetçi. Al birini vur ötekine. ABD'de yeni bir şey yok. 

Böyle bir dünyada Müslümanların ABD ve suç ortağı İsrail'e karşı, saflarını sıklaştırıp, birlik içinde, dimdik ayakta durmaları gerekir. Korkuya ve rehavete kapılmadan korkakça ve onursuzca yaşamaktansa onurluca ölümü göze alması lazım. "Gevşemeyin, üzülmeyin. Eğer (gerçekten) iman etmiş kimseler iseniz üstün olan sizlersiniz." (Ali İmran Suresi- 139. Ayet)

Selçuklu/ Konya

Yazarın Diğer Yazıları