Kerim Küçüksarı

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Erol Oldu!

Kerim Küçüksarı

Ereğli AK Parti ilçe başkanlığı hayli zamandır vekâletle yürütülüyordu. Seçim takvimi iyice sıkışmaya başlamıştı. Ereğli’de seçim çalışmaları AK Parti ilçe başkanının tutumuna göre belirleneceği için belediye başkanlığı aday adaylarının, belediye meclis üyeliği aday adaylarının, AK Partiye gönül verenlerin ve muhalefet partilerinin ilçe yönetimlerinin beklediği AK Parti ilçe başkanının atamasının yapılmasıydı. 

Nihayetinde 5 Aralık Salı günü Konya İl Başkanı Hasan Angı, İl Başkan Yardımcısı Osman Nail Kavruk’unda olduğu heyet tarafından AK Parti Ereğli İlçe Başkanı olarak Avukat İbrahim Erol atandı. Belirsizliğin gitmesi ile birlikte teşkilat rahat bir nefes aldı.

İbrahim Erol, Medine’de dünyaya gelmiş Ereğli’de İmam Hatip Lisesini bitirmiş bir isim olarak öne çıkıyor. Medine ve İmam Hatip Lisesi deyince müktesebat olarak akla haram helal konusunda hassas, milletin hakkını gözeten, kul hakkı yemeyen ve yedirmeyen, icraatları ile Reisin davasına sahip çıkacak biri akla geliyor.

Ereğli halkı da kendi içerisinden yetiştirdiği İbrahim’in kuracağı teşkilat ile belirleyecekleri belediye başkan adayı ile AK Parti’nin 2019 yılından bu yana yaşadığı gidişata dur demesini, garibanların sofrasında olmasını, milletin gönlünü kazanarak, stratejik konumda bulunan Ereğli’ye önemli sanayi yatırımları getirmesini, nihayetinde de Ereğli’yi il hayaline kavuşturmasını umut ediyor.

Seçim takviminin iyice yaklaştığı bu dönemde İlçe Başkanı İbrahim Erol’u da çok sıkı bir çalışma takvimi bekliyor. Öncelikle belediye seçimlerinin alınabilmesi, AK Parti bayrağının belediye binasına yeniden dikilebilmesi için, milli ve manevi hassasiyetleri yüksek iyi bir teşkilatın kurulması en büyük beklentidir. Teşkilata göre mahalle temsilcileri ve sandık müşahitleri de şekillenmiş olacak. Kurulacak teşkilatla birlikte sıkı bir çalışma disiplini ile halkın gönlünde taht kurulacak ve belediye başkanlığı seçimleri alınacak.

Şayet iyi bir teşkilat kurulamaz, halkta karşılığı yüksek bir aday çıkarılamaz ise 2019 seçimlerinde olduğu gibi teşkilata ve başkan adayına tepkilerden dolayı 2024 mahalli idareler seçimleri de riske girer. 

Ayrıca son dönemlerde Ereğli’de adam yaralama, tefecilik, uyuşturucu gibi milli ve manevi değerleri çürüten, neslimizi zehirleyen hastalıklı yapıların ciddi oranda belli kesimlerde yayıldığını duymayan, bilmeyen kalmadı. Türkiye genelindeki bu hastalıklı yapılarla ve bu hastalıklı yapıları destekleyenlerle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya nasıl ki etkin bir mücadele yürütüyor, bu mücadelesi ile 7’den 70’e topyekûn bir milletin takdirini kazanıyorsa, İlçe Başkanı İbrahim Erol’unda bu hastalıklı yapılarla mücadele eden kolluk kuvvetleri ve diğer makamların işlerini kolaylaştıracak icraatlar yapması, yine bu yapılarla etkin mücadele etmesi öncelikle şehrimizin huzuru, gençliğimiz ve milletimiz için son derece önemlidir. 

Daha önceleri de çok defa yazmıştım AK Parti İlçe Başkanlığı makamı Reisi temsil ettiği için son derece önemlidir. Bu önemi ifade etmesi ve başkanlık makamının durumunu anlatması bakımından Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e nasihati unutulmaması gereken güzel bir öğüttür. Şeh Edebali nasihatinde;

“Ey Oğul!
Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallık sana...
Güceniklik bize; gönül almak sana..
Suçlamak bize; katlanmak sana..
Acizlik bize, yanılgı bize; hoş görmek sana..
Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize; adalet sana.
Kötü göz, şom ağız, haksız yorum bize; bağışlama sana.
Bundan sonra bölmek bize; bütünlemek sana..
Üşengeçlik bize; uyarmak, gayretlendirmek, şekillendirmek sana..

Ey Oğul!

Yükün ağır, işin çetin, gücün kıla bağlı, Allah Teâla yardımcın olsun.
Beyliğini mübarek kılsın.
Hak yoluna yararlı etsin.
Haklı olduğun mücadeleden korkma!
Bilesin ki atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler.
En büyük zafer nefsini tanımaktır.
Düşman, insanın kendisidir.
Dost ise, nefsi tanıyanın kendisidir.” demiş. Bu nasihat Osmanlı Devletini 600 yıl şan ve şerefle ayakta tutmuş.
Yeni atanan AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Erol Ereğli’ye, Konya’ya ve AK Parti camiasına hayırlı olsun. Allah rızasına uygun hizmetler yapmayı nasip etsin.

Yazarın Diğer Yazıları