Hüseyin Rahmi Gündüz

Süper başlangıç

Hüseyin Rahmi Gündüz

T. Konyaspor, yeni transferlerinin etkili performansıyla kazanmayı başardı.

Özellikle Brezilyalı Pedrinho’yu ilk resmi maçında beğendim. Maç öncesi yazımda sezon içinde gol ve asist katkısının çok olacağını belirtmiştim ama ilk maçında bu kadar etkili olacağını beklememiştim. Özellikle duran toptan çok gol izleyeceğimiz bir sezonun müjdesi geldi. Da Silva’dan sonra böyle temiz ve net vuruşlu frikik izlemeyeli yıllar olmuştu. Kaptan Guilherme ile de çok iyi anlaştılar.

Maçın genelinde ev sahibi takım daha çok topla oynasa da kazanmasını bilen takım Tümosan Konyaspor oldu. Konyaspor, tipik deplasman takımı oyunu ile rakibini karşılamayı ve hızlı kanat oyuncuları ile pozisyona girmeye çalıştı. Bu nedenle de çok az sayıda topla buluşup, hızla rakip kaleye gitmeyi veya direk topu ileriye atmayı düşündü. Bu nedenle, neredeyse tüm istatistiklerde Kasımpaşa takımı öndeydi.

Kazandığımız ilk duran topta, henüz 7.dakika’da, harika bir gol atan Pedrinho, deplasmanda takımına destek veren taraftarlarını mest ederken, gözümüzün de pasını sildi. Konyaspor’da bu zorlu maça adeta 1-0 önde başlamış oldu.

İkinci yarıda reaksiyon veren Kasımpaşa, 2 gol bularak öne geçmeyi başardı. 81.dakika’da kazanılan duran topta ceza alnına ortalanan topu, yine ilk maçına çıkan Aleksic, klas bir vuruşla ağlara göndererek skora eşitliği getirdi.

Karşılaşmanın berabere bitmesi beklenirken, sol kanadı etkili kullanan Pedrinho-Guilherme ikilisinden bu kez Guilherme harika bir orta ile Umut’u gördü, Umut’ta ilk maçında 3 puanı Konyaspor’a getiren golü atarak maçın skorunu belirledi. Umut, maçtaki tek isabetli vuruşunda değerli bir 3 puanı getirdi.

Sezona güzel bir başlangıç yapan Konyasporlu teknik heyet ve futbolcularımızı kutluyorum. Bol gollü, keyifli bir maç oldu. Maç bir ev sahibine, bir bize gitti, geldi. 

Oyunu daha da geliştirmek ve defans hattındaki hataları da aza indirirsek, geçen seneki korkulu rüyaları görmeyiz. Diğer yandan ilk maçta yeni transferlerin skora direk katkı yapması ayrı bir moral oldu. 

Sonuç ve skor harika, oyun olarak daha çok çalışmamız gereken bir maçı geride bıraktık. Her zaman şansımız yanımızda olmayabilir. 3 puanla başlamak ve Galatasaray maçı öncesi moralli dönmek güzel oldu. Zorlu sezona Paşa’lar gibi süper başladık.

Yazarın Diğer Yazıları