Hüseyin Rahmi Gündüz

Son dakika 'da hayata dönüş

Hüseyin Rahmi Gündüz

Konya’da güneşli bir havada, beklenenden az sayıda taraftarın olduğu maçta, bu sezon ilk kez süper lig maçına çıkan Erkan Özdamar’ın düdüğü ile Eyüpspor karşılaşmaya başladı. Her iki takımının 11’nde geçen haftaya göre farklı tercihler vardı. Konyaspor’da Keyta, Melih İbrahimoğlu forma bulurken, Ali hoca forvette yine Kramer’e şans tanıdı. Defansif özelliği yüksek oyunculara ağırlık veren Ali Çamdalı, rakibi önce durdurup, sonra vurmayı hedefledi. Eyüpspor’da ise Bruno, Ampem, Caner ilk 11’de görev aldı.

Dakikalar 4’ü gösterdiğinde ani kontra atakta ceza alanına hareketlenen Kramer, pas tercihini iyi yapamayınca etkili pozisyon oluşmadı. 16.dakika’da Keyta sağ kanattan topu getirdi, isabetli pas veremedi. Bu iki etkisiz atak dışında iki takımda temkinli bir oyunla ilk 20 dakikayı geride bıraktı. 33.dakika’da Eyüpspor etkili geldi. Ahmet Kutucu vurdu, Slowik kurtardı. 38.dakika’da Caner’in sol kanattan ortasında Bruno vurdu, Slowik harika bir kurtarışla gol izni vermedi. 45+4’te Keyta vurdu, bu kez kaleci Berke, topu kornere tokatlamayı başardı.

İlk yarıda topu yüzde 74 oranında rakibe bırakan Tümosan Konyaspor’un başarılı pas sayısı 79 olurken, İkas Eyüpspor 271 isabetli pas yaptı. 

İkinci yarıya daha istekli başlayan Tümosan Konyaspor oldu. İlk 7-8 dakikalık baskıyı kıran konuk Eyüpspor yine topa sahip olarak sağlı, sollu gelmeye çalıştı. Defansta dikkatli oynayan ekibimiz, Adil ve Uğurcan’ın müdahaleleri ile pozisyon oluşmasını engelledi. Oyuna ilk hamle, Teknik Direktör Ali Çamdalı’dan gelirken, Oğulcan’ın yerine Yusuf Erdoğan dahil oldu.

65.dakika’da yine başarılı paslarla gelen Eyüpspor’da ceza yayı üzerinden Ahmet Kutucu, yerden şık bir vuruşla, karşılaşmanın başarılı isimlerinden Slowik’i avlamayı başardı. 68.dakika’da karşılaşmanın etkisiz isimleri Keyta, Melih İbrahimoğlu ve Pedrinho yerlerini, Prib, Aleksiç ve Umut Nayır’a bıraktı. Böylece, Ali hoca son 20 dakika için tüm riskleri göze aldı.

72.dakika’da Bozuer’in defans arkasına uzun pasında Yusuf Erdoğan, topla buluştu, tecrübeli oyuncu şık bir vuruşla skoru 1-1’e getirmeyi başardı. İki dakika sonra yine Yusuf ile etkili olan Konyaspor, üstünlük sayısını bulamadı. Eyüpspor’da beraberlik golünden sonra teknik direktör Arda Turan, oyuncu değişikliklerine gitti. 86.dakika’da Konyaspor öne geçme şansını Umut’un pasında Aleksic ile değerlendiremedi. 89.dakika’da penaltı beklenen bir pozisyonda itirazı sürdüren Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, Erkan Özdamar tarafından kırmızı kart gösterilerek, tribüne gönderildi.

Uzatmaların son dakikasında Guilherme’nin sağdan ortasına şık bir vuruş yapan Daniel Aleksic, beraberliği bozan isim oldu. Aleksic’in golüyle, lig ’deki ilk galibiyetine 90+7’de uzanan Tümosan Konyaspor, coşkulu bir sevinçle maçın bitiş düdüğü ile sahada kenetlendi.

T.Konyaspor haftayı 11 puanla kapatırken, bir puan için Konya’ya gelen İkas Eyüpspor, son dakika golüyle üst üste ikinci mağlubiyetini aldı ve 12 puanda kaldı.

Yazarın Diğer Yazıları