Hüseyin Rahmi Gündüz

Sabır gösterecek oyun yok

Hüseyin Rahmi Gündüz

Samsunspor deplasmanında alınan galibiyet ile Tümosan Konyaspor’da teknik heyetin ömrünün birkaç hafta daha uzadığını, bu şansı iyi kullanmaları gerektiğini ifade etmiştim. Çünkü Samsun’da galibiyeti, kaleci Slowik ve Adil’in üstün performansı getirmişti. Kayseri maçı da dahil olmak üzere bu iki isim her hafta altın karmaya giriyorsa, analiz ekibinin bununla ilgili raporu çoktan Ali Çamdalı’ya sunması gerekirdi. Sunmuş mu dur? Sunmadığını Sivasspor karşılaşmasında anladım. Ya da sundu, hoca dikkate almadı.

Net Global Sivasspor, özellikle iki önemli forvet oyuncusundan eksik geldiği Konya’dan bir puanla ayrıldığına sevindi. Hatta 5 isabetli şutta Kaleci Slowik gole izin vermedi. Defans hattında Bazuer ve Adil’in uyumu da bunda etkili oldu.

Galatasaray ve S. Bodrumspor maçları arasında yazdığım gibi bir ileri, bir geri grafik, bu ligde korkulu rüya görmemize neden olur. Nitekim bir puan beklenilen Samsunspor deplasmanında alınan 3 puanın coşkusu, sevinci, Sivasspor karşılaşmasında beklenen 3 puanın gelmemesi ile taraftarı ve camiayı üzdü. Çünkü iç sahada kazanamama istatistiği moralleri bozdu. Öyle ki Tümosan Konyaspor, en son iç saha galibiyetini 12 Mayıs 2024 tarihinde yine Samsunspor’u 3-0 yenerek elde etmişti. O hafta Samsunspor’un rahat bir konumda olduğunu da hatırlatmakta yarar var.  6 karşılaşma geçen sezondan, 6 karşılaşma da bu sezondan baktığımızda, iç sahada oynanan 9 maçtan sadece 1 galibiyet çıkarabildik. Bu istatistiğe rağmen Tümosan Konyaspor taraftarının hocaya ve teknik heyete sabır göstermesi ve kredi vermesi, Ali Çamdalı’nın bu takımdaki “Kaptanlık” geçmişidir.

Net Global Sivasspor karşılaşmasında 10-15 dakika haricinde etkisiz bir oyun ortaya koyan Tümosan Konyaspor, baskı kurduğu anlarda ise Sivasspor’un başarılı kalecisi Ali Şaşal’ı geçemedi. Bir karşılaşmada maçın yıldızı her iki takımın Kaleci olursa beraberlikle ayrılmakta kaçınılmaz oldu.

İç sahada beraberliğe “Gülümsenmez”

Bu maçta daha fazla şut atarak gol beklentisi yüzdemizi artırdık, nitekim bu da pozisyonlara yansıdı. Ancak duran toplarda bu kez etkili olamadığımız bir maç oldu. Oyun anlamında 10 dakika hariç bir ışık görememek taraftarı ve bizleri üzdü. Sabır gösterilecek bir oyun göremedik. 6 haftayı geride bıraktığımızda oyun anlamında gelişme beklerken, aynı oyuncu değişiklikleri ile duran toplarla bulunan şans anları skoru getirdi. Yakın zamanda futbolun içinde olan Ali Çamdalı ve Ali Turan’ın böyle krizlerde neler yapılması gerektiğini bildiğini düşünüyor ve gerekli hamleleri yaparak, aynı senaryoları uygulamayacakları temenni ediyorum. Yoksa maçın sonunda taraftarı “takmayan” gülümsemeler, maalesef kısa sürede yerini asık bir surata döner. Tümosan Konyaspor camiası gülerse, taraftar gülerse siz de daha çok gülersiniz. Hepimiz daha çok mutlu olur ve güleriz. Ve umarım gülümsememiz galibiyetlerle, iyi oyunlarla olur. İç sahada berabere kalınca gülümsenmez.

Zorlu bir fikstür bizi bekliyor. Trabzonspor, İkas Eyüpspor ve Beşiktaş karşılaşmalarını düşününce iç sahadaki Bellona Kayserispor ve Net Global Sivasspor karşılaşmalarında hediye edilen, kaybedilen 4 puanı arayacağız.

Haftanın olumlu tarafına bakarsak, formsuz bir Trabzonspor ile karşı karşıya geleceğiz. Deplasman ’da, iç saha maçlarına göre daha iyi sonuçlar elde eden Yeşil-Beyazlılar, oradan alacağı bir galibiyet ile bir ileri, bir geri gittiği dönemde “ileri” gitme hamlesini gerçekleştirebilir. Çünkü yönetimin ve teknik heyetin bu 3 maçlık periyotta kaç puanı başarı sayacağını merakla bekliyorum.

  

Yazarın Diğer Yazıları