Hüseyin Rahmi Gündüz

Paşa'lar gibi başlayın!

Hüseyin Rahmi Gündüz

Avrupa Şampiyonası, federasyon seçimleri derken hareketli bir dönemi geride bıraktık. Son şampiyon Galatasaray ile Kupayı kazanan Beşiktaş’ın Süper Kupa finali ile futbol heyecanı başladı.

Trendyol Süper Lig’de bu hafta başlıyor. Tüm takımlara ve özellikle de Tümosan Konyaspor’a sakatlıkların olmadığı, centilmence geçecek başarılı bir sezon diliyorum.

Konyaspor, son maçta küme de kalmanın sevincini yaşarken, diğer yandan da aynı hataları yapmamanın planlarını yaparak ince eleyip sık dokudu. Transfer dönemi bir hayli hareketli geçmiş olsa da 2-3 isim dışında birçok oyuncu şimdilik kapalı kutu.

Ya tutarsa mantığı ile alınan isimlerden biri maalesef lig başlamadan fire erdi. En çok sıkıntı çekilen stoper bölgesine yapılan takviyelerden Josip Calusic sakatlandı. 1.87 boyundaki sol ayaklı Hırvat oyuncu en az 1 ay yok, dönüşte de ne kadar verimli olacağı belli değil. Bence bu bölgedeki ihtiyaç hala giderilemedi.

Kalede ve Sol bekte sıkıntı yok, ancak sağ bek arayışında çok geç kalındı. En azından kampta yetişmeliydi. 32 yaşındaki Sırp oyuncu Nikola Boranijasevic, 2 gün önce takıma katıldı. İsviçre liginde 129 maçta 8 gol 15 asist ile oynamış, son yıllarda düşüş gösterse de Türkiye’de yeni bir meydan okumaya hazırlanacaktır. Eğer sakatlığı yoksa takıma önemli katkılar vermesini bekliyorum.

Kanatlarda bir dönem Bursaspor ve Trabzonspor’un fırtınası Yusuf Erdoğan banko. Bu bölgede Ndao ile rekabet edecek. Ali Hoca Ndao’ya da yer açmak isterse Yusuf’u sol kanatta kullanabilir. Ancak Yusuf, sağ kanatta oynadığı zaman daha fazla katkı veren bir oyuncu profiline sahip.

Orta sahada Malatyaspor’da parlayıp, Başakşehir’e geçen Aleksic transferi faydalı olacaktır. Bu oyuncunun daha çok ilerde kalması ve defansa yardıma az gelmesinden dolayı Başakşehir’in oyun planında yer bulamamasına neden olmuştu. Duran topları da etkili kullanabilen Aleksic’in yanına çok koşan ve defans ağırlıklı bir oyuncu şart olacak. Jevtovic bildiğimiz, her zaman 6-7 puan standardında oynayan tam bir görev adamı. Zaman zaman kritik hamleleri ile penaltılara sebep olmaması dileğiyle kendisine de yeniden hoş geldin diyoruz. Ufuk Akyol’da orta sahada forma kapmaya çalışacak.

Sol kanatta Pedrinho, taraftarın ve bizlerin merakla beklediği bir oyuncu olacak. 27 yaşındaki Brezilyalı, içe kat edip gol atma özelliği ile de Tümosan Konyaspor’a katkı verebilir. Bu oyuncu sağ kanat ve forvet arkasında da görev yapabilecek gibi gözüküyor.

Forvet hattında ise adeta forma savaşı olacak. Sokol Cikalleshi’yi bu sezon Melih, Umut, Emrehan bir hayli zorlayacak. Geçen sene hiçbir maçını beğenmediğim Samboa ise sürpriz bir sezon çıkarıp kendini affettirmeye çalışabilir.

Ali Çamdalı ve ekibini zorlu bir yolculuk bekliyor. Görülen o ki, lig ’de bu yıl Galatasaray, Fenerbahçe tek başına alıp gidemeyecek. Beşiktaş, Trabzonspor ve sürpriz takımlar lig yarışında dişe diş bir mücadeleye ortak olacaklar. Umarım bu takımlarda birisi de biz oluruz. Cumartesi akşamı, kendi ayarında, dengeli bir takım olan Kasımpaşa ile oynayacak olan Konyaspor’umuza başarılar diliyorum. Zorlu sezona Paşa’lar gibi başlayın.

Yazarın Diğer Yazıları