Hüseyin Rahmi Gündüz

Ömür uzatan galibiyet

Hüseyin Rahmi Gündüz

Lige verilen araya moralsiz giren Tümosan Konyaspor, kritik Samsun deplasmanından, teknik kadro için ömür uzatan kritik bir galibiyet almayı başardı. Son 3 haftayı galibiyetsiz kapatan Konyaspor için bu maçtan alınacak bir puan bile ortamı hararetlendirecekti. Bu nedenle Tümosan Konyaspor, iyi oyundan ziyade sadece 3 puan alabilmenin fırsatını kovaladı. Bulduğu karambollerin birinde de bu şansı usta ayak Pedrinho ile değerlendirdi.

Karşılaşmanın genelinde topla daha çok oynayan ve sürekli Tümosan Konyaspor kalesine yüklenen bir Samsunspor vardı. Bu da rakamlara yüzde 67’ye, yüzde 33 Samsunspor üstünlüğü olarak yansıdı. Diğer ilginç bir istatistik, defanstan top uzaklaştırma sayısı dikkatimi çekti. Konyaspor, kaleci Slowik’in çok önemli kurtarışları dışında 30 kez kendi ceza alanından topu uzaklaştırırken, bu rakam Samsunspor için 11 oldu.

Son iki haftadır maçın en iyileri kalecimiz Slowik ve savunma oyuncularımız oldu. 3 puanı Slowik’in yine gününde olması ve Samsunspor’un gününde olmaması Konyaspor’a kazandırdı.

Tümosan Konyaspor, bir deplasman takımının nasıl oynaması gerekiyorsa öyle mücadele etti, açık aradı, üç kez net pozisyon buldu. Birinde gole ulaştı, diğerinde Ndao ile direkten döndü, diğerinde de kaleci Okan gole izin vermedi.

Mutlak kazanılması gereken bir karşılaşmayı 3 puanla tamamlayan Tümosan Konyaspor, kritik bir galibiyete imza atarken, yeni transferler de süre alarak takıma ayak uydurmaya çalıştı. Son 20 dakika Samsunspor’un bütün riskleri alarak kalemize geldiği dakikalarda Yusuf Erdoğan’ın sahaya atılmaması yadırgandı.  Ali hoca’nın bu hamleyi kullanmadı ve skoru korumayı seçti. Ev sahibi takımın skoru değiştirememesi ve Kaleci Slowik’in başarılı kurtarışları ile oyuncu hamleleri tutmuş oldu.

Kazanan takım ve kazanan teknik heyet her zaman haklıdır. Bu nedenle takımımızı tebrik ediyor, yeni transferlerin uyumu ile oyun anlamında da gelişim göstererek, daha rahat maçlar izlemeyi arzu ediyoruz.  

Yazarın Diğer Yazıları