Hüseyin Rahmi Gündüz

Konyaspor hata yapmadı

Hüseyin Rahmi Gündüz

Tümosan Konyaspor, sahasında oynadığı maçta Göztepe'yi tek golle geçerek, çok önemli bir galibiyet elde etti.

Aldığı 1-0'lık kritik galibiyetler ile ateş hattından kendini üst sıralara atan Tümosan Konyaspor, 37 puana ulaşarak, hedeflediği en az 42 puana yaklaşmış oldu. Ligde rahat bir konumda olan İzmir ekibi ise deplasman karnesini düzeltmenin peşindeydi. İlk maçta son dakikalarda attığı 2 golle maçı kazanan Göztepe karşısında bu kez rövanşı alan Yeşil-Beyazlılar, hesabı da görmüş oldu. Konuk ekip, yine son dakikalarda gole çok yaklaşıp, yürekleri ağza getirse de gerek kalecimiz Deniz Ertaş'ın mükemmel performansı,  gerekse rakip forvetlerin tercih hataları ve son vuruşlardaki beceriksizliği işimizi kolaylaştırdı.

Bazı maçların taktik - teknik yorumu olmaz. Mücadele edip, kazanmak zorunda olunan maçlardan biriydi Göztepe karşılaşması. Konyaspor, ilk yarıda Kramer'in ısrarlı takibi sonucu bulduğu golle öne geçmeyi başardı. Bu gol öncesi Pedrinho-Yusuf- Yasir üçgenindeki paslaşma ve Jevtoviç'in şapkadan tavşan çıkaran dokunuşu ile Göztepe defansı yanılınca Kramer'in pes etmeyen koşusu altın değerinde 3 puanı getirecek golü getirdi. Skoru korumayı başaran temsilcimiz oyun olarak çok iyi olmasa da istediğini almayı başardı. Göztepe ise daha net pozisyonlar bulmuş olsa da eşitliği bulamadı.

2 isabetli şutla tamamladığımız maçtan alınan kritik galibiyet bizi 37 puana taşıdı. Şimdilik rahat bir sıralamaya gelerek rakiplerin takılmasını ve küme düşme puan barajının düşmesini bekleyeceğiz. Diğer taraftan da Türkiye Kupası'nda final kapısını açmanın hazırlıklarını yapacağız.

Yazarın Diğer Yazıları