Hüseyin Rahmi Gündüz

Konyaspor'da düşüş sürdü

Hüseyin Rahmi Gündüz

Tümosan Konyaspor, mutlak kazanması gereken maçtan bir puanla ayrılarak taraftarını üzdü. İki haftalık düşüşe dur diyemeyen Yeşil-Beyazlılar, kendi sahasında çok önemli iki puan bırakarak, milli araya moralsiz girdi.

Kasımpaşa maçındaki coşkulu, istekli ve organize oyunu Galatasaray, Sipay Bodrumspor ve Bellona Kayserispor karşılaşmalarında göremedik.

S. Bodrumspor ilk 3 puanını, B. Kayserispor ise ilk puanını Konyaspor’dan aldı. Kayseri karşılaşmasında zaman zaman iyi oyun ortaya konmuş olsa da, rakip takımada bol pozisyon verildi.

Karşılaşma bir Konyaspor’a, bir Kayserispor’a gitti geldi. 88.dakika’da Uğurcan’ın vuruşu direkten döndü, Tümosan Konyaspor galibiyet hasretini 3 maça çıkardı.

Kayseri ekibinin gol pozisyonlarında Kaleci Slowik başarılıydı. Mağlubiyeti bu kurtarışlar önledi diyebiliriz.

İki takımında kaybetmek istemediği karşılaşmada galibiyete daha çok ihtiyacı olan takım Tümosan Konyaspor’du. Ancak saha ve seyirci avantajını kullanamayan, bir-iki pozisyon dışında gole yaklaşamayan, şut yüzdesi düşük, ortalarda etkisiz bir Konyaspor gördük. Haliyle gol de şansa veya rakibin hatasına kalmıştı. Hata yaptılar golü atamadık, şansa kaldı ama top direkten döndü.

Kayserispor’da temkinli oynadığı maçta ciddi ataklarla en azından bir gol bulma derdindeydi. Bu anlarda ise Kaleci Slowik başarılı kurtarışlara imza attı.

Motivasyon ve takım enerjisinin, sinerjisinin yükselmesi adına profesyonel destek anlamında destek olabilecek dokunuşlar var. Bunun için Tümosan Konyaspor yönetimimize, Teknik Direktör Ali Çamdalı hocamıza yol gösterebiliriz. Maalesef, çanlar Ali hoca için çalmaya başladı, sonra da yönetim için çalmaya başlayacak. Lig bu sezon daha da zorlu olacak. Düşecek aday takımlar içinde sayılan Bodrumspor ve Kaysersipor’a şimdiden 4 puan hediye ettik.

KONYA ASKF’NİN GRUBU

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun güzel bir uygulaması vardı. Amatör camiadaki tüm gelişmeleri, kutlamaları, önemli duyuru ve sonuçları paylaştıkları bir watsap grubu kurmuşlar ve oradan takip ediyordum. Son günlerde bu grubu göremiyorum, kapatıldı veya beni çıkardılar! Kapandıysa yazık olmuş, beni çıkardılarsa da canları sağ olsun.

 

Yazarın Diğer Yazıları