Hüseyin Rahmi Gündüz

Konyaspor'a Acı Ders!

Hüseyin Rahmi Gündüz

Tümosan Konyaspor, lig’ de geride kalan üç hafta sonunda bir galibiyet, iki mağlubiyet aldı. Konyaspor, Lig’in yeni takımı Sipay Bodrumspor’un tarihine geçti. Süper Lig’de ilk galibiyetlerini, 3 gol atarak aldılar.

Maçın genelinde oldukça istekli, arzulu ve ne yaptığını bilen bir Bodrum ekibi gördük. Maç öncesi ev sahibi bir puana bile razıydı. Ancak karşılarında çok kötü oynayan bir Tümosan Konyaspor bulduklarını anladıkları anda etkili ataklar geliştirmeye başladılar. Defansif zaaflarımızı çok iyi değerlendirip, gol pozisyonlarına girdiler ki daha farklı bir skoru kaleci Slowik önledi.

Sağ bek Nikola Boranijaseviç, ilk maçında kötü oynayan takıma ayak uydurdu. Çok fazla top kaybının yapıldığı maçta en çok top kaybeden Guilherme ile zirveyi paylaştı. İki bekte 18’er top kaybı ile oynarken, Kaptan sezonun en kötü maçını oynadı. 11 kez rakibiyle ikili mücadeleye giren Nikola, 8’inde mücadeleyi kaybetti. Takım arkadaşlarına henüz uyum sağlayamadığı pas yüzdesinin düşük kalmasına neden oldu.

Defans hattında istikrarı bir türlü yakalayamayan temsilcimizde Adil Demirağ, ileri uçlara nazire yaparcasına mükemmel bir kafa vuruşu ile kendi kalesine golü atarken, gecenin en şanssız oyuncusu oldu. Aleksiç’in varlığını oyundan çıkarken fark ettik. Pedrinho, frikik dışında etkili olamadı. Yusuf’un hızını ve etkinliğini göremedik, çünkü orta sahadan veya defanstan önüne top atamadık. 3.dakika’da atılan tek pasta ise Yusuf, Umut’un önüne servisi yapamadı.

Umut, hava toplarında etkinliğini bir kez daha göstermesine rağmen (6 hava topunun 5’ini kazandı) kanatlardan pozisyon üretilemediği için ceza alanında pasif kaldı.  İşte bu dakikalarda defansı fiziğiyle dağıtabilecek Sokol Cikalleshi’yi gözler aradı. Ancak bu oyuncu, üstelik bedelsiz olarak çoktan gözden çıkarılmış ve takımdan maçtan 2 gün önce gönderilmişti.

Netice de Kasımpaşa maçında güzel bir fragman izleten Tümosan Konyaspor’da rahavet havası pahalıya mal oldu. Puan alınabilecek, hatta kazanılabilecek Galatsaray maçı ve fark atıp, döneceğimiz Sipay Bodrumspor karşılaşmaları hanemize sıfır puan olarak yansırken, maalesef moralleri, takıma olan güveni, hocaya olan krediyi de azaltmış oldu. Konyaspor camiası mağlubiyetleri anlayışla karşılar ama kötü oyunu, kötü mücadeleyi, ruhsuzluğu asla kabul etmez. Takımdaki enerji düşüklüğünün bir an önce giderilmesi gerekiyor. Bodrum deplasmanındaki acı dersten olumlu sonuçlar çıkarıp, iç sahada oynanacak Bellona Kayserispor karşılaşmasında üç puan almalıyız.

Yazarın Diğer Yazıları