Hüseyin Rahmi Gündüz

Kazanabiliriz

Hüseyin Rahmi Gündüz

Moralli çift başlı Kartalımız, moralsiz yaralı Aslan’a karşı. Bir tarafta Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında Kasımpaşa deplasmanında aldığı 3-2’lik galibiyetin coşkusu ve sevinci ile haftayı tamamlayan, yeni transferlerin ilk maçtan skora katkı yaptığı moralli Tümosan Konyaspor, diğer tarafta Süper Kupa finalinde Beşiktaş’tan 5 gol yiyen, ilk lig maçında Atakaş Hatayspor karşısında zorlanan ve 3 puanı zar-zor alabilen, takım içinde gelecek-gidecek oyuncuların belli olmadığı, moralsiz Galatasaray.

Henüz formunu ve ritmini bulmayan son Şampiyon Galatasaray karşısında puan ve puanlar çıkarabiliriz. Bu maç ligin son maçındaki gibi olmayacaktır. Daha istekli, hırslı ve enerjisi yüksek bir Konyaspor bekliyorum. Her hattı ile 90 dakika mücadele edecek, İcardi, Barış ve Mertens’e boş alan bırakmayacak, ceza alanı civarından özellikle Ziyech’e şut attırmayacak ve hızlı kontra ataklarla rakip kalede tehlikeli pozisyonlar bulabilecek bir Konyaspor’u bekliyorum. Her kazandığımız duran topta da etkili olacağımızı düşünüyorum.

Rakipte kaliteli ayaklar ve her an skoru değiştirebilecek oyuncular var mı? Var. Bu maçtan mağlubiyet ile ayrılırsak, sadece üzülürüz. Ekstra puan çıkarabileceğimiz bir maçı puansız kapatmış oluruz ve önümüzdeki maçlara bakarız. Tek endişem mücadele etmeden ve basit hatalarla kaybetmek, Atakaş Hatayspor’un kaybettiği gibi kaybetmek istemiyoruz. İlk haftayı baz alırsak favoriyiz. Genel anlamda ise tabii ki Galatasaray favori.

Tüm gözlerin 2.haftanın açılış maçı olan bu maçta olacağını düşünürsek, bir kez daha Ali hocanın ve yeni transferlerin kenetlenerek, rakipten daha çok koşarak, bulunan pozisyonları değerlendirerek, tüm Konyaspor camiasına sevinç yaşatabilmesini diliyorum. Defansta bireysel hata yapmamalı ve ceza yayı civarından şut imkânı vermemeliyiz. Galatasaray’ın bu maçı daha da ciddiye alacağından da eminim. Nelson’un formsuzluğu, sağ kanattaki istikrarsızlığın değerlendirilmesi gerekir. Teknik Direktörümüz Ali Çamdalı ve ekibi, rakibi analiz etmiştir, gerisi Cuma akşamı futbol şöleninde yaşanacaklara kalıyor.

Takımdaki ve şehirdeki hava; puan çıkarabilir miyiz? değil, KAZANABİLİRİZ modunda, sonuçtan bağımsız olarak, bu atmosferde maça hazırlanmak ve başlamak bile güzel olacak.

Keşke Tümosan Konyaspor yönetimimiz, bu maçı hasat maçı görmeyip, stadyumun ful olmasına imkan tanısaydı, bu çok daha iyi olurdu. Ekonomik anlamda yönetime de hak veriyorum. Ama bazen taraftar baskısı ile alınacak puan veya puanların kıymeti bir puanla kalabildiğimiz sezon sonu düşünüldüğünde çok anlamlı olacaktır. Hayırlısı olsun.

 

Yazarın Diğer Yazıları