Hüseyin Rahmi Gündüz

İkramlar skoru belirledi

Hüseyin Rahmi Gündüz

Son 4 resmi maçından sadece birini kazanabilen Beşiktaş, Tümosan Konyaspor’un ikramlarını geri çevirmedi. Morale ihtiyacı olan Beşiktaş, yıldızlarıyla ilk yarıda sonuca gitti. 2.yarı tempoyu düşürmesi farklı mağlubiyeti önledi.

İlk yarı boyunca savunma yapmaya çalışan Tümosan Konyaspor’da yeni transferlerin bireysel hataları ilk yarıda Beşiktaş’ın işini de hayli kolaylaştırdı. Sağ bek Nikola’nın zamanlama hatası direnci kırdı. Topla birlikte auta çıkmaya hazırlanan Semih, Nikola’nın hamlesini hissedince, penaltıya dönüşmesi de kolay oldu. Golden sonra rakip kaleye gitmeye çalıştık, ama Yusuf, Kramer ve Aleksiç ile etkili olamadık.

İlk yarı böyle bitecek derken, Aleksiç’in hiç alakasız yerden, pozisyon yokken, ters tarafa attığı pası kazanan Muçi, usta ayak Rafa Silva’ya bıraktı, Portekizli de bu ikramı affetmedi. İstanbul Kartalı, ilk yarıda farkı 2’ye çıkarıp rahatladı. Avrupa sınavı için Fransa deplasmanına gidecek olan Beşiktaş, rahat bir nefes aldı.

Enerjisi düşük, maça motive olamayan bir 11 ile sahada yer alan Konyaspor karşısında, iştahlı, canlı ve ikramları geri çevirmeyen Beşiktaş’ın yıldız ayakları da gününde olunca skor ilk 45 dakika ’da gelmiş oldu. Son haftalarda takımı ayakta tutan kaleci Slowik’de ilk yarıda gününde olmayınca direnmek kolay olmadı.

İkinci yarıda reaksiyon beklediğimiz Tümosan Konyaspor ise 2.bölgeyi paslarla geçmeyi başarmış olsa da 3.bölgede etkili bir atak gerçekleştiremedi. Sadece 57.dakika’da gole çok yaklaştık. Aleksiç ceza alanında aşırdı, Mert ayak parmak ucuyla golü engelledi. 70.dakikaya kadar karşılıklı hızlı geçişli ataklar vardı ama her iki takımda etkili olamadı. Son 15 dakikası antrenman maçı havasında geçti. Puan alabileceğimiz bir maçı 45 dakika ‘da kaybetmiş olduk.

Yazarın Diğer Yazıları