Süper Lig Ahmet Çalık Sezonunda üst üste 4 hafta maç kazanamayan Konyaspor, diğer tarafta zar zorda maçlarını kazanarak 4 haftadır kaybetmeyen Galatasaray. Son 4 maçında kalesinde 13 gol gören eleştiri ve homurtuların başladığı bir ortamda, özlenen bir galibiyete ulaştı Konyaspor’umuz.
HES kodu ve PCR testi zorunluluğunun kalkmasının verdiği rahatlıkla dolan tribünlerin coşkusu, özellikle Şampiyonlar Lig’inin müziğiyle yapılan koreografi, tüyleri diken diken yapan heyecanlandıran bir unsurdu.
Galibiyet hasretini sonlandırmayı kafasına koyan ve mentol olarak iyi hazırlandığı maçın başlama düdüğüyle birlikte sahaya yansıyan Konyaspor, coşkulu, istekli, alması gerektiğini bilen bir cengâver havasında rakibinin üstüne gitti. İştahlı başlangıcının karşılığını daha 8.dakika’da Ahmet Hassan’ın kafa vuruşundan kazandığı golle bulan Konyaspor, ne yaptığını bilmeyen Galatasaray karşısında hız kesmedi ve 2. Gole 20.dakika’da bu kez Rahmanoviç ile kavuştu. Tribünler keyifli, yedek kulübesi keyifli, saha içi zaten keyifliydi.
İlk yarı rakibine sadece bir kere şut izni veren Yeşil-Beyazlılarda son haftaların eleştirilen bölgesi defans hattı kusursuz oynuyordu. İkinci yarıda skor avantajı ile topu Galatasaray bırakan ama etkili pozisyonlar da bulan Konyaspor, kazanması gereken kritik maçı istediği gibi bitirmeyi başardı. 2.yarının başında rakibine gol izni vermeyen Kaptan Sehiç, başarılı kurtarışlarıyla takımını rahatlatırken, haftalar sonra kalesini de gole kapatmış oldu. Sehiç’in oyunu hızlı başlatmak için acele etmesi tek hatasıydı.
İkili mücadeleleri kazanmada ve hava topu üstünlüğü Konyaspor’daydı. Lig sıralamasında 2.sıradaki yerimizi korumak adına beklenen ve özlenen bir galibiyet oldu.
Rakiplerin puan farkını kapatmaya başladığı ve ligin boyunun kısaldığı son virajda her maç daha zor olacak. İç sahada kazanıp, psikolojik olarak da rahatlayan Konyaspor’u iki zorlu deplasman bekliyor. Kayserispor ve Fenerbahçe maçları öncesi sonuna kadar hak edilmiş ve özlenen bu galibiyet adeta ilaç gibi geldi.