Hüseyin Rahmi Gündüz

Enerjimiz yetmedi

Hüseyin Rahmi Gündüz

Zorlu fikstürün ilk ayağında Trabzon’a konuk olduk. Karşımızda, oynadığı son 8 karşılaşmayı kazanamayan, morali bozuk Trabzonspor vardı. Bunu değerlendirebileceğimizi maçın belli bölümlerinde gösterdik. Ancak gücümüz ve enerjimiz yetmedi. Trabzonspor için ligi yeniden başlattık. El verdik, can verdik. 5 haftadır galibiyet yüzü göremeyen ev sahibi bir galibiyet ile puan sıralamasında üstümüze çıktı.

Bordo-Mavililer, duran top sonrası gelişen atakta tecrübeli oyuncusu Edin Visca ile golü erken buldu. Savunma ağırlıklı bir kadro ile çıkan temsilcimiz golden sonra rakip kaleye gitmeye başladı. Soldan kullanılan duran topta bu kez golü bulduk. Pedrinho’nun ortasında ceza alanı karambolünde topu uzaklaştıramayan Trabzonsporlu defans oyuncuları, Adil’i arka direkte unutunca beraberlik golü geldi. Adil haftalar sonra bu kez ağları bulmayı başardı.

43.dakika’da Pedrinho bulduğu şut şansını iyi değerlendirdi fakat formda kaleci Uğurcan, müthiş bir refleks ile topu kornere çeldi.

45+1’de bu kez köşe vuruşu kullanan Trabzonspor, Banza’nın kafa vuruşunda Kramer’in ceza alanında kolu açık bir şekilde müdahale ettiği gerekçesi ile penaltı bekledi. Maçın hakemi Halil Umut Meler, VAR incelemesi sonrası penaltı kararı verirken, Banza topu ağlara gönderdi ve ilk devre Trabzonspor’un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. Böylece, beraberliği yakalayıp, devreye eşitlikle girebilmenin hesapları tutmadı.

İlk yarıda topu yüzde 70 oranında, rakibe bırakan Tümosan Konyaspor’un başarılı pas sayısı ise oldukça düşüktü. Trabzonspor’un 299 isabetli pas yaptığı ilk yarıda, Tümosan Konyaspor sadece 54 kez başarılı pas yapabildi.

Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, kadroda revizyona gitti. Aleksiç, Oğulcan, Umut Nayır’i yanına alan genç çalıştırıcı Yusuf Erdoğan, Kramer ve Uğurcan’a şans tanıdı. Umut tercihi dışında bence haklıydı.

İkinci yarı dengeli başlasa da ilk iki tehlikeli atak da ev sahibi Trabzonspor’dan geldi. Son tehlikeli atağı köşe vuruşuna atarak önleyen temsilcimiz, kullanılan köşe atışında uzaklaştırılamayan topa ceza alanında Banza koştu, farkı 2’ye çıkaran golü atarken, temsilcimiz uzun süre ofsayt itirazında bulundu. Ancak inceleme sonucu gol geçerli oldu. Ali Hoca, değişikler ile 2.golü bulmayı ve oyuna tekrar ortak olmayı denese de Trabzonspor, skor avantajını korumayı bildi. Son değişiklikte sakatlık nedeniyle olunca hamle şansı kalmadı. Oyun temposuz giderken ceza alanında topsuz alanda Denswil’in Kramer’e çelme takması ve vurması ile kazanılan penaltı atışını oyuna yeni girmiş olan Umut kullandı. Uğurcan’ı ters köşeye gönderen Umut, topu ise diğer köşeden direğe nişanladı. Son 10 dakika ’ya beraberlik umutlarını artırarak giremedik. 90.dakika’da soldan Pedrinho’nun pasında Keita şık bir  vuruşla skoru 3-2’ye getirdi. Uzatmanın son dakikasında Pedrinho ile beraberliğe çok yaklaştık ama olmadı ve formundan hayli uzak olan Trabzonspor’dan puan çıkaramadık. Lig’deki 5 takımın puan aldığı Trabzon’dan puansız döndük. Yazık oldu. Kazanmamız gereken bir maçtan bir puan bile alamadık. Hangi takım kötü gidiyorsa, Konyaspor ile maç ayarlayın, O takımlara da hayat verelim.

Merak edenler için Yeşil-Beyazlı takımımız, maçı 180 isabetli pas ile tamamladı. 126 kez isabetli pas yaptık. Yani 2.yarı pas yüzdemiz arttı. Bu da pozisyon zenginliğine yansıdı. Trabzonspor ise 445 pas ile maçı tamamladı. Trabzonspor ise 2.yarıda 146 kez isabetli pas yaparak, bizden oyun üstünlüğünü aldı.

S. Bodrumspor tarihindeki ilk galibiyetini temsilcimizden aldı. Trabzonspor’da, lig ’deki ilk galibiyetini Tümosan Konyaspor’dan almış oldu.

Yazarın Diğer Yazıları