Hüseyin Rahmi Gündüz

Bize her yer TRABZON

Hüseyin Rahmi Gündüz

Bu kez bu slogan Konyaspor için kullanacağız. Kupadan elenen, seyircisiz maçta, üstelik son 10 dakika 2-1 mağlubiyetten maçı çevirip 4-2 kazanan Trabzonspor, Konyaspor'u ligde tuttu. 88 ihtimalden sadece 2 ihtimalle küme düşecektik ve o 2 ihtimal dakikalar 76'yı gösterdiğinde gerçekleşmişti. 90 dakika içinde 2 - 3 kez küme düşüp, çıktık. Sonuçta iyisiyle kötüsüyle ligde kalmayı başardık. Emeği geçen başta Trabzonspor'lulara ve Konyasporumuza teşekkürler. En azından şampiyonu belirledik.

Maça gelirsek,

Tümosan Konyaspor inişli çıkışlı grafik çizdiği sezonu ligde kalarak tamamlamayı başardı. Son haftaları hesap kitap ile geçiren, hepimizi strese sokan maçları ile yüreğimizi ağzımıza getiren Konyasporumuz kötü sezonu iyi bitirmeyi son maçlarda hak etti. Müthiş bir atmosferde oynanan karşılaşmada da gözler sahada kulaklar diğer maçlardaydı. Konyaspor taraftarı müthiş bir coşku ile her zamanki gibi desteğini esirgemedi.

Şampiyonluk şansını son maça bırakan konul ekip ise zor maçta istediğini alan taraf oldu. Beraberlik her iki takımın da hedefine ulaşmasını sağladı. Her iki takımda sahaya tam kadro çıktı. Stad fuldu.

Karşılaşmayı A Plus Sigortadan değerli dostum Serdar Ilıkçay'ın davetiyle birlikte takip ettik. Maç boyu  hop oturduk hop kalktık.

Konyaspor kötü geçen sezonunda şampiyonluğu belirleyen takım oldu. Önce Fenerbahçe'ye geçit vermeyen ve yarışta büyük yara veren Tümosan Konyaspor, aynı mücadeleyi Galatasaray maçında da sergileyip, Şampiyonu belirlemiş oldu. Karşılaşmaya Galatasaray başladı.

8.dakika da Galatasaray,  Abdülkerim ile gole yaklaştı.  Köşe vuruşunda kafa vuruşu  direkten döndü.

İlk 15-20 dk konuk takımın üstünlüğünde geçildi.

29.dakika da İstanbul ekibi golü buldu. Soldan yapılan ortaya İcardi etkili vuramasa da Slowik topa müdahale edemedi ve Galatasaray, 1-0   öne geçti. Bu gol Sarı-Kırmızı takımı şampiyon yaparken, Konyaspor için tehlike çanları çok güçlü çalmaya başladı. Çünkü Hatay ve Trabzon'dan gol haberleri gelmişti bile.

Golden sonra rakip kaleye gitmekte zorlanan Konyaspor, taraftarın desteğiyle direnç göstermeye çalışsakta kaleci Muslera'yı ilk 42 dakika zorlayamadık.

İlk 42 dakika itibariyle sonuçlara göre Süper Lige veda eden takım Tümosan Konyaspor'du.

2.yarıya refleks vermesi beklenen Konyasporumuz maalesef etkisiz ve moralsiz başladığı 2.devrede konuk ekip 51.dakika İcardi, 53.dakika da Berkan ile farkı 3 e çıkardı. Tribünlerde derin    sessizlik lige veda anlamına geliyordu. 10 dakika sonra Trabzon'daki maçta Edin Visca beraberliği sağlarken bu skor Konyaspor u yeniden süper ligde tutan sonuç anlamını taşıyordu.

Karadeniz den gelen gol haberi statta bayram havasını yaşatırken, ne acı ki kendi işimizi kendimiz göremiyor, diğer maçlardan medet umuyorduk.

Son 20 dakika gözler sahada kulaklar Pendik ve Trabzon daki maçlardaydı.

79.dakikada gelen Ankaragücü golü ile 16 dakika tekrar kaldığımız ligden tekrar düştük.

Tümosan Konyaspor ise Prib in golü ile farkı 2 ye indirip, umutlarını son 16 dakikaya taşımak istiyordu.

Trabzon dan gelen arka arkaya 2 gol kesin olarak Konyaspor u ligde tutarken,  Galatasaray ı 24.kez şampiyonluğu garantiliyordu. Trabzon da farkı 2 ye çıkarıp fişi çekti, MKE Ankaragücü lige veda eden 4.takım oldu.

Kötü sezonumuzda kupayı kaybeden moralsiz Trabzon spor'un onurlu oyunu ile ligde kalmayı garantiledik. Bu sezondan büyük dersler çıkarmak dileğiyle ligde kalmamızı coşkuyla kutlayalım

Büyüksün Trabzonspor. Şampiyon Galatasaray olabilir, en büyük  bizi ligde tutan TRABZONSPOR. Sonuç, 3-1 yenildik ama düşmedik.

Yazarın Diğer Yazıları