Hüseyin Rahmi Gündüz

Bir kişi fazla oynadık, yine kazanamadık

Hüseyin Rahmi Gündüz

Beraberlik M. Kayserispor’u kesin olarak lig’de tutarken, Tümosan Konyaspor için de ihtimalleri azalttı. Özellikle Atakaş Hatayspor’un son dakikada üç puanı kaybetmesi, Vavacars Fatih Karagümrük’ün de mağlup olmasıyla önemli bir avantaj sağlamış olduk. İstanbulspor’da sonra V.Fatih Karagümrük ve futbol mucizesi yaşanmazsa S.Y.Pendikspor lige veda ettiler. ( Pendik, Gaziantep’i yener, Trabzonspor’da Ankaragücü’nü en az 26-0 yenerse Pendik ligde kalır)

Son bilet için Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Gaziantep en büyük aday, çok az bir ihtimalde olsa Tümosan Konyaspor’un da düşme ihtimali bulunuyor. ( Konyaspor’un düşmesi için Gaziantep bir puan alır, MKE Ankaragücü ve Atakaş Hatayspor’un galip gelmesi ve Konyaspor’un Galatasaray’a yenilmesi gerekir).

Atakaş Hatayspor berabere kalır ve kaybederse, hiçbir hesaba bakılmadan Atakaş Hatayspor küme düşer. Atakaş Hatayspor kazanır, MKE Ankaragücü yenilir veya berabere kalırsa bu kez MKE Ankaragücü süper lig’e veda eder.

Gelelim Cumartesi günü oynanan maça;

Tümosan Konyaspor stres dolu bir sezonu rahat tamamlamak için Mondihome Kayserispor deplasmanına 3 puan planları ile gitti. Maça da iyi başlayan temsilcimiz Konyaspor oldu. 15.dakika’da kazanılan serbest vuruş öncesi Kayseri ceza alanında Nzonzi ile Nazon arasındaki gerginlik, diğer oyuncularında katkılarıyla bir kaosa dönüştü. Ortalığı yatıştıran hakem Halil Umut Meler, atışın kullanılmasını istedi. Tam o arada ceza alanı içinde Uğurcan yerde kaldı, yine ortalık karıştı. Uğurcan ve olay ile ilgisi olmayan Boa Morte sarı kart gördü. VAR’dan gelen uyarı sonrası Nazon’un Uğurcan’ın karnına doğru yumruğunun geldiğini izleyen Hakem Meler,Nazon’u kırmızı kart ile oyun dışı bıraktı. Kayseri cephesi bu karara bir hayli tepki gösterdi. Kayseri Başkanı Ali Çamlı, hakemin üstüne yürümek istedi. Aynı tarz olayı Ankara’da yaşayan Meler’i, bu kez güvenlik güçlerinin erken önlem alması kurtardı.

Rakibinin 10 kişi kalması ile rahatlayan Tümosan Konyaspor, galibiyet golü ararken, Kayseri ekibi golü buldu. Cardoso’nun ara pasında Uğurcan hata yapınca Mane, ceza alanında topla buluştu ve takımını öne geçirdi. Neyse ki takımımız şoktan hemen çıktı ve 4 dakika sonra Ndao’nun pasında Soner Dikmen ile beraberlik sağlandı.

Maçın hakemi yoğun tepkiler altında, emniyet korumasında soyunma odasına gitti. Spor sahalarına yakışmayan bu görüntüler maalesef Kayseri’de yaşandı.

İkinci yarıya iki takımda dengeli başladı. Ev sahibi takım sahada bir kişi eksik olmasına rağmen, Tümosan Konyaspor, öncelikle beraberliği korumak için baskısız bir oyunu tercih ederek, rakibin hata yapmasına bekleyip, 60.dakikayı istediği gibi tamamladı.  Tümosan Konyaspor, 63.dakika’da golü kalesinde görebilirdi. Gökhan’ın şutunda top yan direkten oyun alanına dönerken, temsilcimiz adına şanslı bir dakikayı geride bıraktık. 66.dakika’da Cardoso ile bir pozisyona daha giren Kayseri ekibine bu kez defansta Adil’in zamanında müdahalesi engel oldu. 10 kişi ile etkili oynayan Kayseri ekibine karşı, Konyaspor’da teknik direktör Ali Çamdalı oyuncu değişikliği yaparak hamlesini yaptı. Kayseri ekibi 70.dakika’da bir kez daha gole yaklaştı. Kaleci Slowik başarılı bir kurtarış yaparak takımını ayakta tutmayı başardı.

74.dakika’da Guilherme’nin ortasında topun gelişine mükemmel vuran Nzonzi, Kayseri ekibinin etkili geldiği ataklar sonrası ilk pozisyonda golü kaydederek, zorlu deplasmanda galibiyet golünü getirdi.

Bu gol Konyaspor’u hesapsız lig’de bırakacak bir goldü. Santra sonrası eski oyuncumuz top sihirbazı Mehdi’nin orta sahadan başlayıp, ceza alanına kadar çalımlarla gelmesini en son Soner, ceza alanı içinde hamle yapınca, ev sahibi penaltı kazandı.  Carlos Mane, maalesef skoru eşitledi.

Atak yapmayı düşündüğümüz dakikalarda üst üste pozisyonlar bulduk. 83.dakika’da Soner’in vuruşunda top yan direkten döndü. 85.dakika’da Soner vurdu, yine direk gole izin vermedi. 86.dakika’da Cikalleshi ile golü bulduk, ofsayt nedeniyle gol iptal oldu. Sonuçta 80 dakika 10 kişi oynayan Kayserispor’u mağlup etsek işi bitirip, son hafta rahat bir maç oynayacaktık. Bir kişi fazla oynamamıza rağmen galibiyete ulaşamadık. M. Kayserispor, 42 puanla Lig’de kalmayı garantilerken, Tümosan Konyaspor, matematiksel olarak risk taşımaya devam ederek, gözünü son hafta maçlarına çevirdi.

Yazarın Diğer Yazıları