Hüseyin Rahmi Gündüz

Bir ileri, bir geri!

Hüseyin Rahmi Gündüz

Tümosan Konyaspor, lig’ de geride kalan iki hafta sonunda bir galibiyet, bir mağlubiyet aldı. İlk maçta deplasmanda arzulu, coşkulu ve bol gollü bir galibiyet elde ederek, taraftarı önünde oynayacağı Galatasaray karşılaşmasına moral olarak favori çıktı. Rakip Galatasaray ise ilk haftayı zorlanarak kazanmış, ancak oyun olarak ışık vermemişti. Form yakalamamış bir devi Konya’da devirmek, en kötü bir puanla ayrılmak hiçte sürpriz bir sonuç olmayacaktı.

Tümosan Konyaspor, topu kazandığında 3-5-2 formatına dönerek rakip kaleye cesurca giderken, top Galatasaray’a geçtiğinde ise 5-4-1 düzeniyle savunmada Çanakkale geçilmezi oynadı. Rakibine fırsat vermemeye çalıştı. Açık ve cesur bir oyun oynanırken, iki takımda çok iyi değildi. Özellikle Galatasaray iddiası kalmamış bir takım havasında, oldukça rahat oynarken, kazanmayı başardı. İstanbul ekibi, kazanacak kadar oynadı. Konyaspor ise puan alabilecek hamleleri geç yaparak, kondisyonunu ve enerjisini 90 dakikaya yayamadı.

Ali Hoca’ya değişiklikler için eleştiri de bulunacaktım ki vazgeçtim. Neden vazgeçtim, Dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho’nun Göztepe karşılaşmasında değişikliklerini ve dakikalarını görünce, Ali Hoca’ya yüklenmek hiçte doğru olmaz diye düşündüm. Demek ki saha kenarından hocaların bakışı farklı oluyor. Dışardan bakış açısı tamamen farklı. Bana göre iki teknik adamın değişiklikleri de geç kalınmış ve tercih hatası barındırıyordu. Tabii ki bu benim izlediğim maçlara göre yorumum. Tokmak ve davul onların elinde, genel anlamda eleştiri için tabi ki çok erken,  ama puan/puanlar alabileceğimiz maçı kaybedince üzülüyoruz.

3.haftada Sipay Bodrumspor deplasmanına gideceğiz. Cumartesi günü lig ’in yeni, mütevazı ekibi karşısında mutlak 3 puan alarak seri yapmamız gerekiyor. Yoksa bir ileri, iki geri sıkıntılı olur.  

Yazarın Diğer Yazıları