Sahaların beyefendi, sessiz mütevazi ismi aramızdan bir sabah ayrılıverdi…
Ankara’nın yetiştirdiği, Gençlerbirliği formasıyla uzun yıllar başarıyla forma giyen ve Konyaspor’da da 6 yı başarıyla giydiği bir dönemde yüreğimizde acı bir hüzün bıraktın Ahmet Yılmaz Çalık.
Ankara Keçiören Belediyesi, Konya Karatay ve Selçuklu Belediyeleri Ahmet Çalık ismini parklarına ilk isim veren kurumlar oldular. Daha sonra veren olduysa O kurumları da tebrik ediyorum.
Futbol Federasyonunun bu sezonun ismini “AHMET ÇALIK sezonu” olarak tescillemesi, Konyaspor kulübünün, Eskişehir Kulübünün bilet fiyatlarını “6” TL belirlemesi, formanın müzeye kaldırılması gibi bir çok uygulama ile anıldı, birçok maçta pankartlar açıldı, futbol 6.DAKİKA’da durdu TÜRKİYE ’de.
“6” numara AŞKINA attı kalpler.
Gençlerbirliği takımında oynarken çok beğendiğim, gösterişsiz oyunu ile futboldaki tabiriyle tam bir görev adamı olan ve maç boyu elinden gelenin hep fazlasını yapan bir oyuncuydu. Öyle ki, sadece futbol kesimini değil tüm ülkeyi üzüntüye boğdu. Ahmet’in acısı ve zamansız ayrılığının tarifsiz üzüntüsünden Serdar Gürler’in ayrılışına bile tepkimizi gösteremedik. İki ayrılığın farkını varın siz hesap edin.
Rahmet ve dualarla bir kez daha anıyoruz. Adana Demirspor karşısında 6 dakika sessizce andık, Karanfiller, siyah forma ve dualarla..
Golü atan oyuncu RAHMANOVİÇ. 1994 doğumlu Rahmanoviç ve takım arkadaşları saha kenarında kenetlendi ve Ahmet Çalık’ı bir kez daha andı.
Mekanı Cennet olsun, Ahmet Çalık, 1994 doğumluydu..
Futbol bu tür durumlarda anlamını yitirmiş olsa da atılacak bir gol, O sahada ter dökmüş Ahmet Çalık’a ithaf edilecekti. Maçın taktiğini, soğuk havasını, kurtarışlarını hiçbir detayı yazmak içimden gelmiyor.