Ayla KAYMAZ

Villa dediğin! 

Ayla KAYMAZ

Belçika’nın Kapellen şehrinde, daha önce Türk mafya üyelerine ait olan iki görkemli villa, mahkeme kararıyla el konulduktan sonra Federal Maliye Bakanlığı tarafından satışa çıkarılmak istenmiş bu hafta. İç tasarımıyla dikkat çeken villalar, kristal avizeler, altın süslemeler ve hatta bir taht gibi detaylarla dolu. E bizimkilerinde villaları böyle olur diyesim geliyor. Hollanda hükümeti , müze kategorisinde bile değerlendirse üzülmez, olur hani gideri var bence. Hatta spa alanı ve yüzme havuzu da bulunan bu mülkler, lüks yaşamın izlerini taşıyor.

Villalar, el konulmalarının rağmen davetsiz misafirlerin uğrak noktası haline geldi. "Urban explorer" diye adlandırılan maceraperestlerin listesine yanlışlıkla ekleniverilen bu mülkler, hasar görmüş olmasına rağmen satışa da uygun durumda.

Yakın zamanda açık artırma yöntemiyle satışa çıkacak bu yapılar , iç dizaynı ve mimarisiyle oldukça ilgi çekiyor. Kim alacak bu villaları dersiniz? Ya da bir ev alınırken enerjisini, sizden bir önce yaşayanları, evden niye ayrıldıklarını gibi şeyleri merak eder misiniz? Ben çok… Hadi bakalım kime yar olacak bu villacıklar merak konusu…

Yazarın Diğer Yazıları