Ayla KAYMAZ

Bodrum neden boş?

Ayla KAYMAZ

Bodrum’un yerlisi esnafı yıllarca e parası olmayan da Bodrum’a gelmesin dedi. E buyrun gelmeyiverdiler işte! Hani direk esnafla halk mı bu durumun suçlusu bence hayır. Enflasyonu konuşmayalım mı? Ya da bir hizmete değer biçerken bunun kriterlerini , sınırını ortadan kaldırırsan olacağı bu değil mi? Gerçi kimi kime şikayet edeceksin; “Vergilenmeyen tek bir noktamız kalmayacak!” diyenlere mi? Hadi bakalım tutanın elinde kalmadan ne kadar daha sürecek bu savaş bilmiyorum.

Yıllarca aynı hikayeyi dinledik hatta şehir efsanesi gibi dillerden dillere dolaştı “Lahmacun 500 TL” , işte bu yüzden kimse gelmiyor etmiyor vs. Ama her yılda full + full çekti Çeşme’si Bodrum’u. Bu yıl noldu? Devleti de esnafı da birbirine çanak tuta tuta buralara kadar gelmişken vatandaş bir otele gitsem beş günü şu kadar para ediyor o parayla giderim Yunanistan da hem bir ülke görmüş olurum hemde her şey dahil ultra lüks bir tatil yapıp, parayı da arttırıp dönerim dedi. Haklı mı ? E doğruluk payı sonuna kadar var.

Bodrum’ da sahillerin durumu da her zaman söylentiler sırasında en üst yerdedir. Bir kaç yıl önce , butik bir otelde kalmayı tercih edip denize giremeden geri dönmüştük. Neden mi? Plajlara gidiyoruz abla dolu rezervasyon yap diyorlar. Arıyoruz bugün doluyuz diyorlar. Bir gün öncesi arıyoruz plaj ücreti şu kadar kişi başı tamam, bu fiyata şezlong ve şemsiye dahil değil tamam, içeride restaurant ve cafe& bar kısmından da kişi başı şu kadarlık harcama yapmak zorundasın o da tamam oldu görüşürüz. Yani tatil parasının dörtte biri kadar da Allah’ın denizine girebilmek için sana vereceğim işletmeci kardeşim.

Sapla samanın birbirine girdiği, doğruyu yanlışı ayırt etmekte zorlandığımız bu dönemlerden de inşallah sağlıcakla geçer gideriz ve üç günlük dediğimiz şu dünyada ağız tadıyla yaşar ve nihayete ereriz dilerim.

Selametle…

Yazarın Diğer Yazıları