Ahmet Özer

PKK'nın siyasi kolu HDP kapatılmalı

Ahmet Özer

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin uzun süredir söylediği PKK’nın şehirdeki kravatlı teröristlerinin oluşturduğu HDPKK’nın kapatılması yönündeki çağrısı son günlerde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın inceleme başlatması ile yeni bir boyut kazandı.

Peki, HDP Kapatılmalı mı?

Bunu sadece biz istemiyoruz zira toplumun büyük bir kesimi de HDPKK’nın kapatılması yönünde kanaat belirtmektedir.

Şubat ayında yapılan Ankete katılanların yüzde 66'sı "Sizce HDP kapatılmalı mı?" sorusuna "evet" cevabını verdi. Yüzde 16,4 "hayır" derken yüzde 17,6 ise cevap vermedi veya fikir belirtmedi.

Ankete katılan Türk halkının 3’te 2’si “EVET” demiştir. Buda göstermektedir ki halk kapatılmasını istemektedir.

PKK Türkiye’de 40 yıldır Asker, Polis ve Sivil ayrımı yapmadan binlerce insanımızı katletti ve ekonomimize milyarlarca dolar zarar verdi.

PKK istihbarat örgütleri tarafından yönetilen kökü dışarda olan Zerdüşt bir terör örgütüdür ve HDP’de onu TBMM’deki Kravatlı teröristleridir.

PKK’nın mecliste bu milletin verdiği vergileri ile maaş alarak bu millete ihanet içinde olan bir sözde partiye müsaade edilmemelidir.

Zira PKK dağda terör eylemleri yaparken şehirdeki kuruluşu HDPKK’da içerde katliam yapmaktadır.

2014'te HDPKK'nın çağrısı ile başlayan 6-8 Ekim olaylarında 2 polis şehit oldu, 37 kişi hayatını kaybetti, 326 güvenlik görevlisi ve 435 vatandaş yaralandı.

Meydana gelen olaylarda, 197 okul, 165 belediye binası ya da aracı, 261 banka, 729 sivil araç, 1731 ev ve iş yeri hasar gördü ya da kullanılamaz hale geldi.

Ayrıca, 501 resmi araç, 61 emniyet binası, 27 kaymakamlık binası, 181 diğer kamu binaları, 32 siyasi parti binası, 33 dernek binası da tahrip edildi.

HDPKK’lı belediyelere devletin gönderdiği parayı kendisini seçen halka hizmet etmek yerine dağdaki teröristlere göndermesi sebebi ile devlet bu belediyelere kayyum atayarak halkın parasını korumuştur.

HDPKK’nın içerdeki ihanetleri sadece bunlarla sınırlı değil elbette HDPKK ülke içinde kaos ve kargaşa çıkarmak için her fırsatı değerlendirmektedir.

Bunlara örnek 2013 yılında ağaç bahanesi ile bir grup Vandal’ın başlattı gezi olayları ve Boğaziçi Üniversitesine atasan rektörü bahane ederek bir grup marjinal öğretim görevlisi ve öğrencinin eylemlerine her zaman olduğu gibi diğer terör örgütleri ile beraber HDPKK’da katılmış ve ülkeyi kaosa sokmak için çaba sarf etmiştir fakat başarılı olamamıştır.

Bu kadar suça karışmış bir sözde siyasi parti kapatılmayıp da ihanetlerine göz mü yumulacak?

Tüm bunlar HDPKK’nın kapatılması için yeterli delillerdir.

Bu ihanetin içinde olanlarda mutlaka hukuk önünde hesap vermelidir. Zira sadece kapatmakla kalmayıp MHP Lideri Bahçeli’nin de söylediği gibi Başka bir isimle tekrardan faaliyette bulunmasına izin verilmemelidir” aksi takdirde biri kapanır bir başkası açılır o zamanda kapatmanın bir anlamı kalmaz.

Batı’da bu eylemlerin onda birine katılan bir siyasi partinin ne kadar ömrü olur?

Buna en güzel örnek İspanya'daki ETA terör örgütü ile bağlantılı Batasuna Partisi

Batasuna, Bask bölgesinde oyları %15-18 arası olan bir partiydi. Ancak parti yetkilileri ETA ile bağlantısı olduğu gerekçesi ile Batasuna, 2002'de önce üç yıl askıya alındı, 2008'de yasaklandı ve 2009 seçimlerine giremedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, Batasuna'nın itirazını OY BİRLİĞİ ile reddetmiş ve böylece parti kapatılmıştır.

Bizdeki muhalefetin tavrı ne?

İçimizdeki bazı HDPKK aşığı muhalefet partileri sürekli HDPKK’nın aldığı oyu göz önüne alarak %10 oy almış partiden bahsetmektedirler.

Ama bu isimleri şunu da iyi bilmektedirler ki bu oylar HDPKK’nın tek başına aldığı oy değildir.

Zira HDPKK’nın oy oranı % 10 bile değildir.

HDPKK’nın aldığı oy ortağı CHP’nin her evden bir oy vererek %10 barajını aşıp AK Parti’nin meclisteki sandalye sayısını düşürmek için bu ihanete ortak olanların oyudur.

Muhalefet partileri başta CHP olmak üzere yeni kurulan partiler sözde demokrasi savunuculuğuna ve HDPKK’nın seçmenine şirin gözükme çabasından HDPKK’nın kapatılmasına karşı çıkmaktadırlar.

Aynı isimler AK Parti içinde siyaset yaparlarken bu isimlere en ağır hakaretleri yapıp PKK ile arasına mesafe koymalarını isteyen kişilerdi.

Şimdi ne değişti de bu isimler demokrasi havarisi kesildiler.

Son olarak MHP Lideri Bahçeli’nin çağrısı doğru ve yerinde bir çağrıdır ve HDPKK mutlaka kapatılmalıdır.

Bitlis’te askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 askerimiz şehit oldu 2 askerde yaralandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun.

Yazarın Diğer Yazıları