Yaz aylarının vazgeçilmezi kavunun faydaları

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan kavun oldukça faydalı özelliklere sahiptir.

Kavun, A, B grubu, E, PP vitaminleri, birçok mineral (potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, bakır, demir, fosfor vb.) ve besleyici lifler içerir. Vitaminler, mineraller, çözülmeyen lifler açısından zengin olduğundan bağırsakların çalışmasını iyileştirir ve kabızlığı giderir. Kavun, sinir sistemine de faydalıdır. Meyvenin %95'i sudan oluşur. Ağırlıklı olarak ağustos ayında tüketilmesi tavsiye edilir.

Kavunun faydalarına gelince:

Karotenoid içeren bu meyve kanseri önler ve hücrelerini yok eder.

Kavunda bulunan adenosin adı verilen bir antikoagülan, kan hücrelerinin felce veya kalp hastalığına yol açabilecek pıhtılaşmasını durdurabilir. Böbrek hastalıklarının tedavisinde de faydalıdır.

Kavun, aynı zamanda cilt ve yaşlanma karşıtı olarak da faydalıdır. Çünkü içindeki A, B ve C vitaminleri cilde ton verir.

Diğer birçok meyve gibi kavun da kilo vermek için idealdir. Bu meyve sodyum ve kalorinin yanı sıra yağ ve kolesterol içermez. 

Kavun, özellikle vücutta A vitaminine dönüşen beta-karoten açısından iyi kaynaklardır. Bu A vitamini sağlıklı saçlar ve normal saç büyümesi için önemlidir.

Sindirim probleminiz varsa yine kavun yemeyi deneyebilirsiniz. Kavunun yüksek su içeriği, sindirim sürecini başlatmak, özellikle midede hazımsızlığa neden olan asitliği ortadan kaldırmak için mükemmeldir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme