Yaz aylarında hangi kuruyemişler yenmeli?

Yaz aylarında kuruyemiş yemek enerji seviyesinin artmasına ve vücudun beslenmesine yardımcı oluyor. Peki yaz mevsiminde hangi kuruyemişler yenmelidir?

Kuruyemişler her mevsim atıştırmalık olarak tüketilen gıdalardan biridir. Özellikle, yaz aylarında kuruyemiş tüketimi enerji seviyesinin artmasına ve vücudun beslenmesine yardımcı olmaktadır. Örnek olarak, kabak çekirdeği yaz aylarının vazgeçilmez atıştırmalıklarından biridir. Protein, lif, magnezyum, çinko ve demir açısından zengin olan kabak çekirdeği enerji seviyesini yükseltir, sindirim sistemini düzenler ve kemik sağlığını destekler. Ayrıca kabak çekirdeğinin antiinflamatuar özelliği de bulunmaktadır.

Badem, fındık, ceviz, antep fıstığı da yaz mevsiminin en popüler kuruyemiş çeşitleridir. Badem, içerdiği yüksek protein, sağlıklı yağ ve lif içeriği ile birlikte hem tok kalmaya yardımcı olmakta hem de enerji vermektedir. Öte yandan, badem zengin antioksidan kaynağıdır. Kalp sağlığını destekler ve kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.

Kaju da yaz aylarında en çok tüketilen kuruyemişler arasında yer almaktadır. Protein ve magnezyum ile zengin olan kaju, kas sağlığını desteklemekle birlikte enerji veriyor.

Kuruyemişlerin aşırı tüketimi kilo alımına ve obeziteye neden olabilir. Günlük tüketim 20-30 gram olarak tavsiye edilmektedir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme