Yarım asırlık lezzet

Konya'nın tarihi sokaklarında, lezzet durağı olarak damga vuran noktalardan birisi Kazımağa Lokantası, 1955 yılında açıldığı günden beri Konyalıların ve şehri ziyaret edenlerin vazgeçilmez adreslerinden biri oluyor.

Konya’nın kurucusu babadan oğula geçen tarihi bir hikâyesi, ev yapımı lezzetleri ve sıcacık ortamıyla, yılların deneyimi ve lezzetiyle misafirlerini ağırlıyor. 1955 yılından bu yana aynı aile tarafından işletilen lokantayı, Kazım Ağa’nın oğlu Ahmet Güler, babasından devralıyor. Bu meşhur kurucuyu ileriye taşıyarak, lokantayı sadece bir yemek mekânı olmanın ötesinde bir aile ortamı samimiyetiyle sürdürmeye devam etmek istiyor.


Vedat Milor’un testinden geçti
Kazımağa ünlü gurme Vedat Milor'un dahi lezzet testinden geçiyor. Gurme tadımlarında da özel bir yerde oluyor.Geleneksel Türk mutfağının seçkin lezzetlerini sunan lokanta, kuru fasulye, nohut pilav, kavurma, çorba, gibi yöresel tatların yanı sıra, özenle hazırlanmış sütlaç tatlısıyla da dikkat çekiyor.


Baba mirası  
Ahmet Güler, lokantanın ikinci kuşak temsilcisi olarak, babasının bıraktığı mirasa sahip çıkıyor. Müşterilerine evlerinde hissettikleri samimi bir ortam sunmayı hedefliyor. Her bir misafirin Kazımağa'dan ayrılırken yüzünde bir tebessümle ayrılmasını isteyen Ahmet Güler, "Buradaki mesele sadece ev tadında yemekle sınırlı kalmıyor, aynı zamanda içerdeki samimiyet ve müşteriyle olan ilişkimizde aile ilişkisi durumunda oluyor. Müşterilerimizi her zaman bu şekilde karşılıyoruz” dedi.
Kazımağa Lokantası, sadece Konya'nın değil, şehri ziyaret eden herkesin ev yemeği lezzetinde ve aile sıcaklığında yemek deneyimini yaşayabileceği bir adres olarak öne çıkıyor. Eğer siz de Konya'da bir lezzet yolculuğuna çıkmak istiyorsanız, Kazımağa sizleri bekliyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme