Vali Akın Hüyük ve Beyşehir'i ziyaret etti!

Konya Valisi İbrahim Akın, Konya'daki ilk ilçe ziyaretini Beyşehir ve Hüyük ilçelerine yaptı. 

Vali Akın Hüyük ve Beyşehir'i ziyaret etti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Valisi İbrahim Akın ilçe ziyaretleri kapsamında Beyşehir ve Hüyük’te vatandaşlarla bir araya geldi. Konya’daki ilk ilçe ziyaretini Beyşehir ve Hüyük İlçelerine gerçekleştiren Konya Valisi İbrahim Akın;  hem vatandaşlarla buluştu hem de bölgenin tarihi, kültürel ve doğal değerlerini yerinde inceledi.  

Vali Akın Hüyük ve Beyşehir'i ziyaret etti!

Vali Akın ilk olarak Beyşehir’de bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Selçuklu Beylik dönemi yapılarından birçok süsleme sanatının bir arada kullanıldığı tek ahşap cami özelliğine sahip Eşrefoğlu Camii’nde ve Eşrefoğlu Bedesteni Turizm ve Tanıtım Merkezinde incelemelerde bulunarak Eşrefoğlu Camii ve Beyşehir’in zengin tarihi ile ilgili bilgi aldı.

Vali Akın Hüyük ve Beyşehir'i ziyaret etti!

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ!

Daha sonra Beyşehir Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Akın, burada Kaymakam Mehmet Kemal Akpınar ile ilçede devam eden kamu, özel sektör yatırımları ve ilçe halkının huzuruna yönelik yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Beyşehir Belediyesine geçen Vali Akın, Başkan Adil Bayındır’dan Belediyenin ilçede yaptığı çalışmalar ve ilçe halkına sunulan hizmetler ile ilgili bilgi aldı.

Daha sonra Beyşehir Halk Kütüphanesi’ni ziyaret eden Vali Akın, burada öğrencilerle sohbet etti. Beyşehir ziyareti kapsamında esnafları ziyaret eden Vali Akın, vatandaşlarla sohbet etti. 

Vali Akın Hüyük ve Beyşehir'i ziyaret etti!

ÇİFTÇİLER İLE BİR ARAYA GELDİ!

Beyşehir ziyaretinin ardından Hüyük İlçesine geçen Vali Akın, burada ilk olarak Avrupa Birliği tarafından tescillenen şehrin birinci,  ülkenin 25’inci coğrafi işaretli ürünü olan Hüyük Çileği hasadına katıldı. Çiftçiler ile bir araya gelen Vali Akın,  hem ürün hakkında bilgi aldı hem de sembolik olarak çilek toplama işlemine katıldı. 

Vali Akın Hüyük ve Beyşehir'i ziyaret etti!
“KONYA’NIN TARIMSAL POTANSİYELİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Hüyük çileğinin sahip olduğu coğrafi işaretle yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa’da da tanındığını belirten Vali Akın, “Bu durum, çiftçilerimiz için hem ekonomik hem de prestij anlamında büyük bir fırsat sağlıyor. Konya’nın tarımsal potansiyeli her geçen gün artıyor ve Hüyük çileği bunun en güzel örneklerinden biri” dedi.

Bakmadan Geçme