• Haberler
  • Ekonomi
  • Uzman isim gram altının bu ay göreceği flaş rakamı açıkladı

Uzman isim gram altının bu ay göreceği flaş rakamı açıkladı

Küçük ve orta ölçekli yatırımcıların gözdesi gram altın için yeni tahminler gelmeye devam ediyor. İşte altında son durum ve uzmanların verdiği rakam...

Uzman isim gram altının bu ay göreceği flaş rakamı açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihi zirvesini gören gram altın, bir kez daha rekor kırmaya hazırlanıyor. Uzmanlara göre, 1.623 TL tarihi zirve ilk planda direnç göstersede yukarı yönlü ivmesini sürdürecek.

ABD tahvil getirilerindeki yükselişten olumsuz etkilenen altın fiyatları, 1900 dolar seviyesine doğru yönelimde destek buluyor. Kısa vadede onst altında 1.900-1.893 dolar, destek aralığı olarak öne çıkarken, 1.940 dolar hedef direnç olarak izlenebilir. Ancak yükselişin hız kazanması için bu seviyenin aşılması gerekiyor.

EN FAZLA KAZANDIRAN YATIRIM ARACI OLDU
Dünya gazetesinde yer alan habere göre, gram altın yılın ilk 6 ayında yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım aracı olmayı başardı.

Uzmanlar yükselişin devamını beklerken altın fiyatlarının artışında dolar kurunda yaşanan yükseliş etkili oldu.

Ayrıca düğün sezonunun başlamış olmasıyla birlikte altına olan talebin artmış olması da fiyatları yukarı taşıyan etkenler arasında gösteriliyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı ise global tarafta dolar endeksinin güçlü duruşu ile ons altında kararsız bir seyir izlendiğine dikkat çekti. 

ALIM FIRSATI İÇİN NET RAKAM
Yatırımcılar için doğru zamanı fiyat endeksi üzerinden açıklayan Sarı,  "Teknik olarak; gram altında 1550 - 1650 TL bandının içinde kaldıkça yatay hareketi takip edeceğiz. 1550 TL altında alım fırsatı doğabilir. 1650 TL üzerine ise çıkmak için zorlanabilir. Ons altında ise satış baskısının devam ettiğini unutmayalım. Tüm bunlar gram altında suların bir süre daha dalgalı olmasına yol açabilir." dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

Bakmadan Geçme