• Haberler
  • Güncel
  • Uzaktan ve ikinci öğretim katkı payları belirlendi: İşte 2024-2025 Üniversite ücretleri

Uzaktan ve ikinci öğretim katkı payları belirlendi: İşte 2024-2025 Üniversite ücretleri

Yükseköğretim kurumlarında 2024-2025 akademik yılı için uzaktan ve ikinci öğretim katkı payları ile öğrenim ücretleri belirlendi. Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, öğrencilerin ödeyeceği katkı payları ve öğrenim ücretleri aşağıdaki şekilde belirlendi:

Uzaktan ve ikinci öğretim katkı payları belirlendi: İşte 2024-2025 Üniversite ücretleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzaktan Eğitim: Devlet üniversitelerinde uzaktan eğitim programlarına devam eden veya yeni kayıt yaptıracak öğrencilerden, program sürelerini aşmayanlar için öğrenci katkı payı alınmayacak. Bu katkı payları devlet tarafından karşılanacak.


İkinci Öğretim: Açık öğretim ve ikinci öğretim programlarına devam eden öğrenciler için de öğrenci katkı payı uygulanmayacak. Devlet, bu öğrencilerin katkı paylarını karşılayacak ve 2024-2025 eğitim-öğretim yılında bu tutarlar yüzde 40 artırımlı olarak ödenecek.


Özel Durumlar ve Muafiyetler:
Şehit Yakınları ve Gaziler: Terörle mücadelede hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları ile maluller ve şeref aylığı alanların eş ve çocuklarından, yaş, program süresi ve kayıtlı olunan program sayısı sınırlaması olmaksızın öğrenci katkı payı veya öğrenim ücreti alınmayacak.


Engelli Öğrenciler: Engelli olduğunu belgeleyen öğrenciler, öğrenim ücretlerinden engellilik oranlarına göre indirimden yararlanacak. Program süresi ve kayıtlı olunan program sayısı sınırlaması olmaksızın öğrenci katkı payı alınmayacak.


2024-2025 akademik yılında yükseköğretim kurumlarında öğrencilere uygulanacak katkı payları ve öğrenim ücretleri, devlet tarafından belirlenen bu düzenleme doğrultusunda yürürlüğe girecek. Öğrencilerin bu konuda detaylı bilgi almak için ilgili üniversitelerin resmi internet sitelerini ziyaret etmeleri önem taşıyor.

Bakmadan Geçme