Uyuşturucu sevkiyatına pes dedirten savunma

Adana'da uyuşturucu sevkiyatı yaptığı belirlenen şüphelinin savunması pes dedirtti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda şüpheli bir hafif ticari araç durduruldu. Araçta bulunan 40 yaşındaki Mehmet C.G. isimli şahıs ve 20 yaşındaki sevgilisi Sevda Ç. araçtan indirildi. Dedektör köpeği ‘Tinga’ tarafından araçta yapılan arama sonucunda yedek lastik içinde 6 kilo 250 gram esrar tespit edilerek ele geçirdi. Gözaltına alınan çift emniyete götürüldü.

"FİYATI UCUZ GELDİĞİ İÇİN TOPLU OLARAK ALDIM"

Mehmet Can G. tarafından verilen ifadede, ”Diyarbakır ilinde parkta güneşlenirken tanımadığım bir şahsa ’Esrar var mı?’ diye sorduğumda olduğunu dile getirdi. Fiyatı ucuz geldiği için toplu olarak aldım. Polis yakalamasın diye de yedek lastiğin içine koydum. Fakat Türk polisinden kaçamayacağımı beni durduklarında anladım” dediği iddia edildi. Sevda Ç.’nin ise, ”Antalya’ya tatile gidiyorduk, araçta bulunan esrardan haberim yok” dediği öne sürüldü.

Şüpheli şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Mehmet Can G. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sevda Ç. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Bakmadan Geçme