• Haberler
  • Asayiş
  • Üniversiteli Rojin nerede? Van Valiliği neden açıklama yapmıyor?

Üniversiteli Rojin nerede? Van Valiliği neden açıklama yapmıyor?

Üniversite okumak için gittiği Van'da kaybolan Rojin Kabaiş'ten 3 gündür haber alınamıyor. Konu hakkında Hakimiyet.com'a açıklama yapan Baba Nizamettin Kabaiş (52), 'Herkesten rica ediyorum, kızımı gören emniyet yetkililerine haber versin' diye çağrıda bulundu. Öte yandan birçok sosyal medya kullanıcısı Van Valiliği'nin konu hakkında henüz bir açıklama yapmamasına tepki göstermişti. Bu konuya açıklık getiren yerel kaynaklar, 'Valilik, Rojin'in kaybolmasına henüz hüküm getiremediği için açıklama yapmıyor' dedi. 

Diyarbakır’dan Van’a üniversite okumak için gelen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş’ten 3 gündür haber alınamıyor.  En 27 Eylül Cuma günü ailesiyle 11 dakikalık görüntülü görüşme gerçekleştiren Kabaiş’ten o andan sonra herhangi bir haber alınamadı.

Rojin’in kayıp ihbarı sonrasında Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ve Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken kayıp kızın babasından açıklama geldi. Konu hakkında Hakimiyet.com’a açıklama yapan Baba Nizamettin Kabaiş (52), “Herkesten rica ediyorum, kızımı gören emniyet yetkililerine haber versin” dedi.

 Öte yandan birçok sosyal medya kullanıcısı Van Valiliği’nin konu hakkında henüz bir açıklama yapmamasına tepki göstermişti. Bu konuya açıklık getiren yerel kaynaklar, Valiliğin, Rojin Kabaiş’in kaybolduğuna hüküm getirmediği için açıklama yapmadığını iddia etti.

“EN SON 11 DAKİKALIK  GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME OLDU”

Kayıp kızları Rojin ile en son annenin 11 dakikalık görüntülü görüşme gerçekleştirdiğini dile getiren Baba Nizamettin Kabaiş,  “Kızım Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi. Van’a beraber geldik. Onu ben yurda bıraktım. Kızım hatta burada 2 gün derslere de girmiş.  En son kızımla annesi 27 Eylül Cuma günü görüntülü bir görüşme gerçekleştirdi. O görüşme yaklaşık olarak 11 dakika sürdü. Sonraki gün (28 Eylül Cumartesi) kızımın kaldığı yurttan aradılar kızınız kayıp dediler. O görüşmeden sonra Van’a geldik.” dedi.


“KIZIMLA AİLE İÇİ BİR SORUN DA”

“Yurt yetkilileri bize geç haber verdi. Böyle bir durumda nasıl ihmal olur? Aklım almıyor. Herhangi biriyle bir sıkıntımız ya da sorunumuz olmadı bugüne kadar. Kızımla aile içi  bir sorun da yok.Son konuştuğumuzda gayet iyi ayrıldık. Rica ediyorum kızımı bir yerde gören ya da duyan olur. Emniyet yetkililerine haber verin.”

Üniversiteli Rojin nerede? Van Valiliği neden açıklama yapmıyor?
VALİLİK NEDEN SESSİZ?

Rojin Kabaiş’in kaybolmasında sonra birçok kişi sosyal medya hesaplarından Van Valiliği’nin konuya dair sessizliğini eleştirmişti. Konu hakkında açıklama yapan yerel kaynaklar, Valiliğin, Rojin’in kaybolduğuna hüküm getirmediği için açıklamada bulunmadığını iddia etti. Yerel kaynakların görüşü şu yönde:  “Valilik, Rojin’in kaybolmasına henüz hüküm getiremediği için açıklama yapmıyor” 

Üniversiteli Rojin nerede? Van Valiliği neden açıklama yapmıyor?
İNTİHAR ŞÜPHESİ KESİN BİR DİLLE REDDEDİLİYOR!

Kayıp ihbarından olduğu günden beri, olayı takip eden Gazeteci Ruşen Takva ise, “Çalışmalar halen devam ediyor. Polis, Rojin’in intihar edebileceğini belirtiyor. Ancak aile kesin bir dille intihar şüphesini reddediyor.” dedi. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme