• Haberler
  • Spor
  • Umut Nayir: 'Umarım başlangıç gibi sonu da güzel olur'

Umut Nayir: 'Umarım başlangıç gibi sonu da güzel olur'

Milli futbolcu Umut Nayir, hem fiziksel hem de zihinsel olarak kariyerinin en iyi döneminde olduğunu ifade etti.


UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4’üncü Grup’ta Galler ve İzlanda ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı’nda yer alan Umut Nayir, antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yeniden milli takımda olmanın büyük bir keyif verdiğini belirten Nayir, “Arkadaşlarımızla şampiyona sonrası konuştuğumuzda hepsinin üzerinde durduğu tek bir şey vardı: ‘Ortam çok güzeldi. 40 gün nasıl geçti fark etmedik. O atmosferi özlüyoruz.’ Şimdi bu sinerjinin bir parçası olmak benim için de oldukça keyifli. Umarım başlangıç gibi sonu da güzel olur”dedi.


Milli takımda yeni bir sürecin inşa edildiğini ve Avrupa Futbolo Şampiyonası’nda bunun temellerinin atıldığını vurgulayan 31 yaşındaki oyuncu, “Bu süreci devam ettirmeye çalışıyoruz. Analizlerimiz de bu doğrultuda. Çünkü ülkemizde değişimler çok oluyor, tartışmalar fazla yaşanıyor. Vincenzo Hoca ile sürekli iletişim halindeydim ancak onun döneminde takıma katılmamıştım. Şimdi aramıza yeni katılan arkadaşlar da var. Geçmişte yapılanları anlatarak bizi sürece dahil etmeye çalışıyorlar” şeklinde konuştu.


Galler ile daha önce oynadıkları maçta attığı golle ilgili bir soru üzerine Nayir, “ Benim için özel bir andı, milli takımdaki ilk golümü atmıştım. Galler, İzlanda, Karadağ gibi rakiplerle sık sık karşılaşıyoruz. Mümkün olduğunca iyi hazırlanıyoruz. Burdaki rekabetin temel amacı bayrağımıza hizmet etmek.  Kim sahaya çıkarsa çıksın gerekeni yapacaktır. Galler’e gol attığım dönemde Avrupa Şampiyonası’na gitmiştik. Bu da katkı verdiğim bir andı ve Uluslar Ligi’nde B Grubu’ndan A Grubu’na yükselmemize vesile olmuştu”dedi.

 

"Şansı geç buluyoruz"

Milli Takım’da az sayıda forma giymesine rağmen yaş olarak deneyimli oyunculardan biri olduğunu söyleyen Nayir, “Milli takım formasıyla az maç oynayan biriyim ama yaş itibarıyla takımın en büyüklerindenim. Tecrübelerimi arkadaşlarıma aktarmaya çalışacağım ve onların deneyimlerinden de faydalanmaya çalışacağım. Şu an en verimli dönemimdeyim. Forvet oyuncuları olarak ülkemizde şansı geç buluyoruz,  bu yüzcen biraz daha geç olgunlaşıyoruz. Sahadaki deneyimim arttıkça daha iyi bir dönem geçiridğimi düşünüyorum. Hem fiziksel hem de mental olarak en iyi dönemimdeyim” ifadelerini kullandı.

“Yerli oyuncuların şans bulma ihtimali azalıyor”
Trendyol Süper Lig’deki forvet oyuncuları hakkında konuşan 31 yaşındaki futbolcu, “ Gelen isimler genellikle yabancı olduğu için bu durum milli takımımıza çok fazla yansımıyor. Hücum bölgesine yapılan yabancı transferler nedeniyle yerli oyuncuların şans bulma ihtimali azalıyor, bu da bizim için dezavantaj olabilir, ancak rekabet her zaman faydalıdır. Bize düşen görev, hangi formayı giyiyorsak onu en iyi şekilde temsil etmek ve şansı yakaladığımızda bunu değerlendirmek. Biz genç bir takımız. Mustafa, Semih, Arda gibi çok potansiyel vaat eden oyuncularımız var. Mustafa Hekimoğlu ve Semih Kılıçsoy ile tanışma fırsatım oldu. İletişime açıklar, biraz sohbet ettik. Umarım genç yaşta elde ettikleri bu fırsatları değerlendirerek bizi temsil etmeye devam ederler” diyerek sözlerini tamamladı.
 

Bakmadan Geçme