Ufukta kongre göründü...

Saadet Partisi seçim öncesi kongreye gidiyor. Konya'da da 26 Kasım'da ikinci yılını dolduracak olan yönetim, Genel Kongre'nin ardından kongre yapacak. İl Kongresi'nde tek liste mi olacak? Saydam, seçimlerde aday olacak mı? Konya Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam hakimiyet.com 'a konuştu.

Ufukta kongre göründü...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAKİMİYET.COM HABER MERKEZİ

Konya Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam hakimiyet.com ‘a yaptığı açıklamalarda kongreyi işaret etti. Siyasi partiler kanununda parti yönetiminin 2 yıldan önce kongre yapmasının olağanüstü kongre kararı getireceğine dikkat çeken Saydam, Konya yönetiminin 26 Kasım’da 2 yılı dolduracağını kaydederek bu tarihten sonra olağan kongre yapacaklarını belirtti.

GENEL MERKEZ DE KONGREYE GİDİYOR

Saydam, “Saadet Parti’mizin Genel Merkezi’nin Kongresi de 3 yıl önce 2 Kasım’da yapılmış. Ondan dolayı bu önümüzdeki 2 Kasım’da süre dolmuş oluyor. Bu sürenin dolmasından kaynaklı yasal zorunluluk olarak da bir kongreye gidiliyor. Yani normal bir prosedürü yerine getirmek açısından böyle bir kongre yapılacak. Tabii ki bu kongre seçim öncesi teşkilatların heyecanına, coşkusuna da tanıklık etmiş olacak. Bu açıdan önemli. Biz de Konya teşkilatı olarak çalışmalarımızı bu manada yürütüyoruz, hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Ankara’da yapılacak kongremizi Konya olarak yüksek bir katılım sağlayarak Saadet Parti’mizin iktidara yürüyüşünün adımlarını orada atmaya başlayacağız. İnşallah hayırlara vesile olsun. Bunlar bu süre zarfında teşkilat başkanlığımız takip ediyor ve kongreler zaten gerçekleştiriliyor. Bizim de il kongremizin 2. yılı Kasım’ın 26’sında dolacak ve 3. yıla girmiş olacağız. 2 yıldan önce yapılan kongreler olağanüstü kongreler oluyor ve bunun delege kararıyla alınması gerekiyor. Dolayısıyla bir il kongresi düzenleyecek olursak bunu Kasım ayının 26’sından sonra yapmamız gerekiyor, ki genel olarak yapılan kongrenin üzerinden 3 yıl geçmesi bekleniyor. Süreç bu şekilde işliyor” dedi.

SAYDAM TEK LİSTEYLE Mİ KONGREYE GİDECEK?

Saydam 26 Kasım’dan sonra yapılacak olan kongreye tek listeyle mi gidileceği ve seçimlerde aday olup olmayacağı konusunda ise “26 Kasım’da biz 2. yılı dolduruyoruz. 3. yıl tamamlandıktan sonra bizim için olağan kongre süreci başlamış oluyor ama yine 2023 yılı Kasım ayına kadar süremiz var. Burada şu an için olağanüstü bir şey olmazsa önümüzdeki il kongresi 2023 yılının Kasım ayında olacak gibi görünür. Fakat olağanüstü bir durum gerçekleşirse yeni bir karar alınarak kongre yapılabilir. Bugüne kadar temayülden hep tek liste olarak çıktı, ikinci bir listenin çıktığını Konya olarak da görmedik. Çıkabilir, normaldir. Neticede demokrasilerde süreç böyle işliyor. Çıkması da gayet doğal olur ama genelde çıkmaz. Özellikle Konya için konuşacak olursam, il kongrelerinde pek teşkilatlarımız belli bir istişare sonunda zaten kongre öncesinde hem liste hem il başkanı genel olarak belirlenir, süreç böyledir. Böylece tek liste olarak gidilir. Ama yine farklı bir durum olabilir mi, olabilir. Problem olacak bir tarafı yok.

SEÇİMLERDE ADAY OLACAK MI?

Burada aday olup olmamak gibi bir durum yok, özellikle bizim partimiz açısından bakarsak biz herhangi bir göreve talip olmayız. Kendi adıma konuşursam, ben herhangi bir göreve talip olmadım. Arkadaşların ve genel merkezimizin tertipleriyle görev bize verildi. Teşkilat anlayışı içerisinde verilen görevi biz de layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Yine aynı şekilde arkadaşların da tavsiyeleri olursa bize verilecek vazife ne olursa olsun biz orada çalışmaya hazırız. Bu il başkanlığı ya da başka bir görev olabilir, bunda herhangi bir sıkıntımız olmaz. Biz vatandaşa hizmet etmek için siyaset yapıyoruz. Herhangi bir koltuk veya makamla alakalı derdimiz yok. Öyle bir derdimiz olmadığı için de bize verilecek vazifenin yeri veya sıfatının bir önemi yok. Nerede olursa biz elimizden geldiğince yaparız, bu bizim için problem değil” diye konuştu.

Bakmadan Geçme