• Haberler
  • Spor
  • UEFA'dan Sarajevo'ya tepki: Srebrenitsa çiçeği yasağı futbol severlerde tartışma yarattı

UEFA'dan Sarajevo'ya tepki: Srebrenitsa çiçeği yasağı futbol severlerde tartışma yarattı

Bosna Hersek ekibi Sarajevo, UEFA Konferans Ligi'nde Aktobe ile karşılaşırken büyük bir tartışmaya yol açan bir kararla karşılaştı. Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenleri anmak amacıyla göğüslerinde 'Srebrenitsa Çiçeği' ile sahaya çıkmak isteyen Sarajevo futbolcuları, UEFA'nın izin vermemesi üzerine formalarındaki çiçeği siyah bantla kapamak zorunda kaldı.

UEFA'dan Sarajevo'ya tepki: Srebrenitsa çiçeği yasağı futbol severlerde tartışma yarattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

UEFA, futbolcuların sadece kollarında siyah bantla sembol taşımalarına izin verdiğini açıklarken, bu karar sosyal medyada geniş tepki topladı. Futbolseverler, #Mafia etiketiyle UEFA'yı eleştirirken, kararın siyasi semboller konusundaki tutumuyla ilgili yeni bir tartışma başlattı.


Srebrenitsa Çiçeği, Bosna'da savaş sırasında kaybolan sevdiklerini anma ve onlara olan özlemi simgeleyen önemli bir sembol olarak kabul ediliyor. Bu çiçekler, toplu mezarlarda yetişen endemik bitkiler olarak biliniyor ve Bosna-Hersek'te hala kayıp binlerce insanın hatırasını canlı tutuyor.


Srebrenitsa katliamı ise Temmuz 1995'te Sırp birliklerinin 8 binden fazla Boşnak sivili öldürdüğü trajik bir olay olarak tarihe geçti.

Bakmadan Geçme