• Haberler
  • Konya
  • TYB Konya Şubesi Selçuk Üniversitesini ziyaret etti

TYB Konya Şubesi Selçuk Üniversitesini ziyaret etti

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Yönetim Kurulu, Selçuk Üniversitesi'ndeki üyelerini ziyaret ederek çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu başkanlığındaki heyette yönetim kurulu üyeleri Ahmet Aka, Saffet Yurtsever ve Salih Sedat Ersöz de yer aldı. Ziyaretin amacı, TYB üyelerinin üniversitedeki yeni görevlerini tebrik etmek ve çeşitli konularda iş birliğini geliştirmekti.

TYB Konya Şubesi Selçuk Üniversitesini ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziyaretin ilk durağı Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Nuri Şimşekler ve Başkan yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tarhan oldu. Görüşmede, Mevlâna ve tasavvuf edebiyatı üzerine yapılan araştırmalar ve bu alanda gerçekleştirilebilecek projeler masaya yatırıldı.

Prof. Dr. Şimşekler, Mevlâna’nın öğretilerini akademik düzeyde araştırma ve yayma amacı güden enstitünün başında yer alırken, uluslararası alanda da tanınırlığını artırmaya yönelik çalışmalar yapıyor. TYB heyeti, Mevlâna üzerine yapılacak çalışmaların Türk edebiyatı açısından önemine vurgu yaparak, bu alanda ortak projeler geliştirmek istediklerini dile getirdi.

TYB Konya Şubesi Selçuk Üniversitesini ziyaret etti

Heyet, Mevlâna Araştırmaları Enstitüsü’nün ardından Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Temizel’i ziyaret etti. TYB heyeti, edebiyat fakültesinin Türk edebiyatına kazandırdığı değerli çalışmaların önemine vurgu yaparak, Prof. Dr. Temizel’in dekanlık görevinde başarılı olacağına olan inançlarını ifade etti.

Görüşmede, fakülte ile TYB Konya Şubesi arasında ortak projeler yapılması ve özellikle genç edebiyatçılar için atölye çalışmaları düzenlenmesi gibi öneriler konuşuldu.

TYB Konya Şubesi Selçuk Üniversitesini ziyaret etti

Selçuk Üniversitesi ziyaretlerinin sonuncusunda Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Ayhan ile bir araya geldi. Kültürel mirasın tanıtımında edebiyatın rolü üzerinde duruldu. Prof. Dr. Ayhan, akademik çalışmaların yanı sıra yerel ve ulusal düzeyde projelerle de ön plana çıkan bir isim. TYB heyeti, Ayhan'ın fakülte dekanlığı görevinde de başarılı çalışmalara imza atacağına inandıklarını belirtti.

Bakmadan Geçme