• Haberler
  • Ekonomi
  • Türkiye'de Enflasyon Haziran Ayında Yıllık 71,60 Oldu

Türkiye'de Enflasyon Haziran Ayında Yıllık 71,60 Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Haziran ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre, Haziran ayında TÜFE, bir önceki aya göre %1,64, bir önceki yılın Aralık ayına göre $,73, bir önceki yılın aynı ayına göre q,60 ve on iki aylık ortalamalara göre e,07 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Haziran ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre, Haziran ayında TÜFE, bir önceki aya göre %1,64, bir önceki yılın Aralık ayına göre %24,73, bir önceki yılın aynı ayına göre %71,60 ve on iki aylık ortalamalara göre %65,07 artış gösterdi.

Enflasyonun Haziran ayında zirveden düşerek daha düşük bir artış göstermesi, Türkiye ekonomisinin dezenflasyon sürecine girdiğine işaret ediyor. Bu gelişme, memur ve memur emeklilerinin yılın ikinci yarısındaki maaş artışları ve genel olarak emeklilerin maaşları açısından büyük önem taşıyor.

AA Finans'ın Enflasyon Beklenti Anketi'nde, TÜFE’nin Haziran ayında aylık %2,28 ve yıllık %72,68 olacağı tahmin ediliyordu. Açıklanan veriler, tahminlerin altında gerçekleşti.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının beklentilerin altında kalması, ekonomistler ve piyasa analistleri tarafından olumlu karşılandı. Özellikle, enflasyonun kontrol altına alınması, ekonomide istikrar sağlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme